Latijns-Amerika magazine.
 
FestivalTheater

ACT festival: La Imaginación del Futuro

  • data:18/12 - 19/12
  • tijd:20:00
  • locatie:deSingel Internationale Kunstcampus
  • adres:DESGUINLEI 25, B-2018 ANTWERPEN
  • kosten:14 euro (basis)

Santiago de Chili, 11 september 1973. Het leger onder leiding van Augusto Pinochet pleegt een staatsgreep, waarbij de machthebbende socialistische president Allende het leven laat. Pinochet voert een rechtse militaire dictatuur in, de junta, die zich op grootschalige wijze schuldig maakt aan schendingen van de mensenrechten. De wereld kijkt toe. Geschokt.

In ‘La Imaginación del Futuro’ neemt het jonge theatergezelschap La Resentida een loopje met de geschiedenis. Een aantal hedendaagse regeringsleden keert terug in de tijd om Allende met raad en daad bij te staan tijdens zijn laatste dagen als president. Zullen ze de geschiedenis kunnen herschrijven en de democratie redden?La Resentida, ‘rancune’ in het Spaans, werd opgericht in 2008 door een groep jonge acteurs uit Santiago. Zij zien het als hun plicht om politieke verantwoordelijkheid op te nemen. En dromen ervan een instrumentele rol te spelen in het bekritiseren en heropbouwen van hun samenleving.

Voor elke nieuwe productie gaan ze op zoek naar een poëtische taal waarmee ze uiting kunnen geven aan wat onder hun generatiegenoten leeft. Op het podium schuwen ze het taboe en de provocatie niet. U kan zich verwachten aan een wervelende en bij momenten hilarische voorstelling van jonge wolven die vastberaden zijn: ze willen en zullen onze ogen openen.

 

spreektaal Spaans | boventiteling Nederlands/Frans (ov.) 

 
Voor meer info klik hier!