Latijns-Amerika magazine.
 
FestivalTheater

ACT festival: La Línea

  • data:15/12 - 16/12
  • tijd:20:00
  • locatie:deSingel Internationale Kunstcampus
  • adres:DESGUINLEI 25, B-2018 ANTWERPEN
  • kosten:14 euro (basis)

Maak kennis met een aanstormend Belgisch talent, jong en onverschrokken! Michael Bijnens studeerde vorig jaar af als regisseur aan het Brusselse RITS. Tijdens zijn opleiding legde hij een parcours af dat hem via tekst en film naar theater voerde. Hij bedient zich van zelfgeschreven fictie om de vaak harde en meedogenloze realiteit om zich heen te verbeelden. En ziet het als zijn verantwoordelijkheid verhalen te vertellen die niet genoeg verteld worden. Steevast observeert Bijnens en bijt hij zich als schrijver en theatermaker vast in wat er misgaat in deze wereld.

Voor zijn afstudeervoorstelling trok hij naar Juárez in Mexico. Tussen 2006 en 2011 woedde daar een gewelddadige oorlog tussen drugskartels, politiediensten en het leger. Gedurende vijf jaar lieten meer dan elfduizend mensen er het leven en veranderde Juárez in een spookstad. In dit illustere epicentrum van Mexico, te midden van het drugsgeweld op de grens met de Verenigde Staten, luidt een lokaal gezegde: “Dit is een stad van God, maar dan alleen omdat de duivel hier niet durft te komen”. Bijnens reisde gedurende vijf maanden door dit grensgebied, ontmoette er cowboys, dealers, DEA-agenten én een evangelische priester die er de leiding heeft over een psychiatrische instelling.

Tijdens de laatste weken van zijn reis trok hij zich terug in een hotelkamer in de stad El Paso. Hij schreef er een waanzinnig detectiveverhaal over een reeks waargebeurde moorden op patiënten van de psychiatrische instelling middenin de woestijn. Het resultaat: ‘La Línea’.

Voor meer info klik hier!