Latijns-Amerika magazine.
 
FestivalTheater

ACT festival: Science Fiction Future’s Nostalgy

  • data:10/12 - 11/12
  • tijd:20:00
  • locatie:deSingel Internationale Kunstcampus
  • adres:DESGUINLEI 25, B-2018 ANTWERPEN
  • kosten:14 euro (basis)

 Tijdens de eerste editie van ACT imponeerden Laura Kalauz en Martin Schick met de intelligente en bij momenten hilarische performance ‘CMMN SNS PRJCT’. Nu komt Kalauz terug met een nieuw project waarvoor ze samenwerkt met haar Argentijnse landgenote Sofía Medici.

In ‘Science Fiction Future’s Nostalgy’, een coproductie van deSingel, buigen ze zich over de uitgestorven Onastam uit Patagonië (Zuid-Argentinië). Deze jagers-verzamelaars werden na de Spaanse en Britse kolonisatie in reservaten afgezonderd of als slaven ingezet. In 1966 stierf de laatste Ona, Lola Kiepkja. De twee maaksters uit Buenos Aires keren terug naar de prekoloniale tijd, op zoek naar het wereldbeeld en de logica van de Ona. Hoe zou de geschiedenis zich verder ontwikkeld hebben indien deze inheemse stam niet was uitgeroeid? Welke vormen van politiek en economie zouden zich ontwikkeld hebben? Welke notie van eigendom zou dit teweeggebracht hebben?

In deze nieuwe creatie doen Laura Kalauz en Sofía Medici een re-enactment van een geschiedenis die niet heeft plaatsgevonden. Zo willen ze de kapitalistische wereld zoals we die vandaag kennen, en vooral de vanzelfsprekendheid daarvan, op losse schroeven zetten. We garanderen u alvast een prettig gestoorde avond, vol verbeelding en engagement! 

Spreektaal Spaans & Engels | boventiteling Nederlands (ov.)

Klik hier voor meer info!