Latijns-Amerika magazine.
 
DansEtenFestivalMuziek

Afro-Latino Festival 2013

  • data:28/06 - 30/06
  • adres:Bergstraat 19, B-3960 Bree, België
  • kosten:vvk Vrijdag: 35€ - vvk Zaterdag: 40€ - vvk Zondag: 35€ - vvk combikaarten: 80€

Het Afro-Latino Festival biedt elk jaar een vernieuwend, exclusief en toonaangevend programma aan van internationale en gerenommeerde artiesten uit Afrika, Latijns-Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa.

In totaal zullen er meer dan 40 bands en DJ’s te beleven zijn naast een 10-tal dans- en randanimaties op het festivalterrein.

Gedurende 3 dagen brengt Afro-Latino het beste uit de tropische wereldmuziekscene op 3 podia in grote overdekte luxetenten uitgerust met de perfecte dansvloer. Een niet te missen feestje van formaat!

Prince Royce komt voor het eerst naar België voor een exclusief Benelux-concert! Carimi presenteert ons het heetste Haïtiaanse carnaval.  Fatoumata Diawara komt terug naar de plek waar het allemaal begon.  In 2011 stond ze voor het eerst in België en daarna lag de wereld aan haar voeten… Romain Virgo is al een ster in Jamaica en klaar om de rest van de wereld in te palmen!

Andere nieuwe namen: ADALBERTO ALVAREZ (Cuba), GENTE DE ZONA (Cuba),META & THE CORNERSTONES (Senegal/VS), KATCHAFIRE (Nieuw-Zeeland), HOT WATER (Zuid-Afrika) en BUSCEMI (België).

O ja, het Afro-Latino Festival is sedert 2010 een CO2-neutraal festival qua energievoorziening. Verder zijn we een kampioen in afvalvermijding, afvalsortering en afvalverwerking. In 2010 won het Afro-Latino Festival de allereerste OVAM Groenevent Award. Op basis van een objectieve ecologische voetafdrukmeting bleek Afro-Latino het milieuvriendelijkste festival te zijn van Vlaanderen!

Naast het rijkelijke aanbod aan livemuziek en DJ’s bieden we ook dit jaar weer een mooie reeks dansinitiaties aan! De dansinitiaties vinden plaats in de nieuwe Salsa Palace.