Latijns-Amerika magazine.
 
Film

ARGENTINA, 1985 met inleiding in Filmhuis de Spiegel

  • data:12/05 - 21/05
  • locatie:Filmhuis De Spiegel
  • adres:Stationsplein 5 6411 NE Heerlen
 
 

De voorstelling van vrijdag 12 mei wordt ingeleid door Armand Leenaers, kenner van Latijns-Amerika en oud-bestuurslid bij het Latin American Film Festival the Netherlands (LAFF) in Utrecht.

Argentinië, 2022 / 140 minuten
Regie: Santiago Mitre
Met: Ricardo Darín, Gina Mastronicola en Francisco Bertín
Ondertitel: Nederlands

Het is een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Latijns-Amerika: het schrikbewind van de militaire junta in Argentinië van 1976 tot 1983. Deze regering beging talloze misdaden tegen de menselijkheid, waaronder marteling, ontvoering en moord. Tienduizenden Argentijnen verdwenen van de aardbodem. In Argentina, 1985 staat de openbaar aanklager Julio César Strassera centraal, die in de nieuwe democratie de oud-dictator Videla en acht andere kopstukken van het voormalig regime moet vervolgen.

Argentina, 1985 is een goed gedocumenteerd, zeer spannend relaas van de belangrijkste rechtszaak in de geschiedenis van Argentinië. Daarbovenop is het een sterk geacteerd eerbetoon aan de kracht van de waarheid en gerechtigheid. Dat is niet onopgemerkt gebleven want de film werd genomineerd voor een Oscar voor beste internationale film.. Lees meer …

Tickets vrijdag 12 mei 20.00 uur
Tickets zondag 21 mei 16.00 uur