Latijns-Amerika magazine.
 
Televisie

Arm en Rijk: São Paulo

  • datum:13/04
  • tijd:20:15
  • locatie:Nederland 2

Deze keer een speciale aflevering over São Paulo (Brazilië).

In Arm en Rijk zoekt Jan Leyers uit hoe mensen met deze vaak spectaculaire ongelijkheid omgaan. Hoe armen het hoofd boven water proberen te houden, en rijken hun geprivilegieerde situatie met ideologische en religieuze theorieën proberen te rechtvaardigen.

Waarom zo weinig armen tegen de stuitende verschillen in opstand komen, en zoveel rijken onverschillig de andere kant opkijken. Elke aflevering speelt zich af op een andere plek in de wereld. Jan reist naar São Paulo, Los Angeles, Johannesburg, Havana, Dubai, Berlijn, Peking en Delhi. Op elk van die plekken leert Jan mensen kennen die aan de tegengestelde kant van de kloof staan. We ontdekken hun drijfveren en ambities, hun dromen en frustraties. We komen te weten waarom ze berusten of in opstand komen, of ze zich generen voor wat ze hebben, of net trots zijn op wat ze hebben bereikt.

Deze aflevering focust zich op São Paulo .Bijna nergens ter wereld is de kloof tussen arm en rijk zo groot als in São Paulo. Het is de grootste stad van Brazilië en het economisch kloppende hart van het land. De sociale tegenstellingen zorgen er voor torenhoge misdaadcijfers.

Kijk hier voor meer informatie