Latijns-Amerika magazine.
 
EtenLezingTentoonstelling

Benefiet: Kaas- en bieravond met mijnbouwverhalen uit de Andes

  • datum:20/10
  • tijd:19:00
  • locatie:Parochiezaal Ledeberg
  • adres:Ledebergplein 21, 9050 Ledeberg (Gent)
  • kosten:Inkom: gratis voor de infoavond; 13 euro als je mee wilt eten (kaas en 1 bierconsumptie inbegrepen)
Foto: Mathias Monbaliu

Een avond met kaas en bier uit het Noorden en verhalen over mijnbouw uit het Zuiden. Vrijwilligers van CATAPA die het voorbije jaar in Peru en Bolivia hebben gewerkt, vertellen over hun positieve ervaringen en geslaagde acties, maar ook over de tegenslagen en de keerzijde van mijnbouw en de repressie die er mee gepaard gaat. Mathias heeft prachtige foto’s in Bolivia gemaakt, Evelyne werkte aan een zonnedestillator die vervuild mijnbouwwater zuivert, Jonas volgde de hevige protesten tegen de Conga-mijn in Noord-Peru en Céline en Melissa namen deel aan het internationaal seminarie El Dorado in Peru.

Je hoeft niet gegeten te hebben, wij zorgen voor (h)eerlijke kaas van Het Hinkelspel en lekkere streekbieren.

Inschrijven: voor de kaas- en bieravond schrijf je jou ten laatste op vrijdag 5 oktober in via een mailtje naar thomas@catapa.be of laat het weten via Facebook. Wil je zeker zijn van je plaats, schrijf dan al zeker het juiste bedrag over op rekeningnummer BE49 9795 2861 7871 op naam van CATAPA vzw.

Bereikbaarheid: De Lijn bus 9 (van Gent-Sint-Pieters richting Gentbrugge Groeningewijk, afstappen op Ledebergplein) of bussen 94 en 96 vanaf Gent-Sint-Pieters richting Aalst.