Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Benefietconcert: Sonidos Ritmicos

  • datum:23/06
  • tijd:15:00
  • locatie:Vondelkerk
  • adres:Vondelstraat 120, Amsterdam
  • kosten:€18

Op zondag 23 juni a.s. organiseert Stichting Guadalupe in de Vondelkerk in Amsterdam een benefietconcert, Sonidos Ritmicos, voor de kindertehuizen in Mexico. Fluitiste Felicia van den End en slagwerker Pepe Garcia brengen een gevarieerd programma, geïnspireerd op de wereldmuziek met werken van o.a. Piazzolla, Ravia Shankar en bekende Mexicaanse volksmuziekmelodieën. 

Stichting Guadalupe
Stichting Guadalupe steunt de twee kindertehuizen van Casa Hogar Benito Juarez in Oaxaca en Cuicatlan, Mexico. Deze kindertehuizen bieden een thuis aan kinderen met fysieke en andere problemen. Ze zijn bijvoorbeeld blind, doof, gehandicapt of hebben leerachterstanden. Sommige kinderen kunnen niet door hun ouders worden opgevoed omdat er thuis problemen zijn of omdat het gezin in extreme armoedeleeft. Casa Hogar zorgt voor onderdak, voedsel, schoenen, kleding, schoolkosten en speciale zorg voor de gehandicapte kinderen. Overdag worden er ook kinderen vanalleenstaande moeders opgevangen, zodat de moeders kunnen werken. Zie voor meer informatie de website van Stichting Guadalupe.  

Felicia van den End
Fluitiste Felicia van den End behoort tot een van de meest veelzijdige fluitisten van haar generatie. Haar repertoire strekt zich uit van klassiek, romantisch tot hedendaagse muziek. Ze heeft vele prijzen op haar naam staan zoals o.a. de Elisabeth Evertsenprijs, de 1e prijs van het Prinses Christina Concours, de 1e prijs op het internationaal concours “Jeunesses Musicales” te Boekarest en ze was “Jong Muziek Talent”. Als soliste speelde ze in grote zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam en in de Carnegie Hall in New York.  

Pepe Garcia
Pepe Garcia is een gerenommeerd slagwerker en maakt deel uit van “Slagwerkgroep Den Haag” en de “Ear Massage” slagwerkgroep waarmee hij derde werd tijdens de “International Percussion Competition 2005” en tweede bij het “Internationale Gaudeamusconcours 2009”. Hij behaalde zijn bachelordiploma in Xalapa, Mexico en behaalde zijn masterdiploma cum laude in Den Haag.

Reserveren: stuur een mail aan info@stichtingguadalupe.nl

Meer informatie >>

 

Het concert duurt een uur en na afloop is er gelegenheid om een drankje te drinken.