Latijns-Amerika magazine.
 
Literatuur

Boekpresentatie: Kogels, Dollars en Ambities. Macht en Politiek in Nicaragua

  • datum:07/11
  • tijd:15.00 uur
  • locatie:Paagman vestiging Delft
  • adres:Choorstraat 1, Delft

De strijd om de macht in Nicaragua kent vanaf het moment dat de Spaanse kolonisator verdween aan het begin van de negentiende eeuw een cyclische beweging. Het is een geschiedenis van corruptie, opstand, burgeroorlog en dictatoriaal bewind. Kogels, dollars en ambities van JanGeert van der Post beschrijft deze lange, wanhopige zoektocht van Nicaragua naar onafhankelijkheid, soevereiniteit en economische ontwikkeling.

In weerwil van de drang naar onafhankelijkheid maakten sterke leiders uit zowel conservatieve als liberale hoek de toekomst van het land afhankelijk van buitenlandse steun. De Sandinistische Volksrevolutie van 1979 leek een doorbraak. Maar de Verenigde Staten keken mee bij de machtsstrijd in hun achtertuin en mengden zich steeds opnieuw in militaire en economische zaken, met alle gevolgen van dien. Het Nicaraguaanse staatsbestel kwam nooit tot een ware democratische ontwikkeling.

Aanmelden voor de middag kan hier: www.paagman.nl/jangeert-van-der-post 

Interesse in het boek? U kunt het hier bestellen:
www.paagman.nl/product/75014442/kogels-dollars-en-ambities-door-jangeert-van-der-post

JanGeert van der Post kan uw exemplaar tijdens de boekpresentatie signeren, er zijn die middag ook exemplaren te koop.

Een gesigneerd exemplaar bestellen
Kunt u het evenement niet bijwonen? Bestel dan een persoonlijk gesigneerd exemplaar! Hier ziet u het actuele aanbod van titels die u kunt laten signeren, voorzien van een persoonlijke opdracht.