Latijns-Amerika magazine.
 
Literatuur

Boekpresentatie Manto Negro

  • datum:18/05
  • tijd:15:00
  • locatie:Cotton Club
  • adres:Nieuwmarkt 5-H, Amsterdam
  • kosten:gratis

Presentatie van het nieuwe boek van Ivo Teulings met live muziek van Ramon Valle. De hoofdpersoon in het nieuwe boek Manto Negro van Ivo Teulings leidt een heerlijk leven in Havana. Elke ochtend wordt hij schaterlachend wakker. Ook al woont hij niet helemaal legaal in Cuba en overtreedt hij soms een paar wetten, iedere keer als er problemen dreigen weet hij met een beetje vindingrijkheid en de inzet van zijn contacten een oplossing te vinden. Maar als zijn vriendin onder onduidelijke omstandigheden wordt gearresteerd en naar de vrouwengevangenis Manto Negro wordt gestuurd lijkt hij steeds minder grip op de situatie te krijgen. Met toenemende frustratie daalt hij af in een wereld die hij in het geheel niet naar zijn hand kan zetten. Een roman over de rauwe werkelijkheid van het leven in Havana, die een stuk verder gaat dan kwieke bejaarden die op de muziek van Buena Vista Social Club dansen.

Ivo Teulings (1967) werkte onder andere als journalist in Latijns-Amerika. Na een zakelijk avontuur bleef hij plakken in Havana. Daar maakte hij keer op keer dingen mee waarvan hij dacht ‘daar zit een verhaal in’. Toen zijn vriendin werd opgepakt en hij alles op alles moest zetten om haar uit de vrouwengevangenis Manto Negro te halen wist hij het zeker: als dit erop zit gaat dat boek er komen.

U kunt het boek bestellen door €17,50 over te maken op RABO-bankrekening nr. 1261.78.216, t.n.v. A La Batalla! Onder vermelding van naam en het adres waar het boek naartoe moet worden gezonden.