Latijns-Amerika magazine.
 
BijeenkomstLezingLiteratuur

Broodkruim: 2 boekpresentaties en een gesprek met schrijver Azriel Bibliowicz

  • data:30/09 - 01/10
  • locatie:Amsterdam en Utrecht

De Colombiaanse schrijver Azriel Bibliowicz komt naar Nederland. Van zijn hand verscheen deze zomer bij Meridiaan Uitgevers zijn roman Broodkruim (Migas de pan).

Binnenkort worden in Nederland twee bijeenkomsten met de auteur georganiseerd.

Boekpresentatie bij Instituto Cervantes
Datum: vrijdag 30 september
Tijd: 14.00 tot 15.00
Bibliotheek van Instituto Cervantes
Adres: Domplein 3, 3512 JC Utrecht
Toegang is gratis
Bij deze bijeenkomst gaat Azriel Bibliowicz in gesprek met Reindert Dhondt van de Universiteit Utrecht.

Boekpresentatie bij Boekhandel Scheltema
Datum: zaterdag 1 oktober
Tijd: 16.00 – 18.00
Adres: Rokin 9, 1012 KK Amsterdam
Toegang is gratis

De roman Broodkruim vertelt het verhaal van een Holocaust-overlevende die in Colombia meer dan veertig jaar na de Tweede Wereldoorlog voor losgeld wordt ontvoerd en dus wederom in gevangenschap terechtkomt. Het boek is uniek in de herinneringsliteratuur over de Holocaust.

Het werk is vertaald door Jos den Bekker. In zijn woorden: “Josué en Leah zijn twee joodse overlevenden van de Tweede Wereldoorlog met al zijn misdaden tegen de menselijkheid: zij een overlevende van de vernietigingskampen doordat haar vader haar op het nippertje uit de rijdende trein op weg naar de gasovens duwt, en hij van de Russische Goelag, de stalinistische strafwerkkampen, waar hij op een hongerdieet dwangarbeid moest verrichten. Na de oorlog emigreren ze naar Zuid-Amerika, naar Colombia, waar ze zowel lichamelijk als psychisch verminkt aankomen – angstig, geslagen, vernederd, gemarteld, gebutst en verscheurd.”