Latijns-Amerika magazine.
 
Lezing

Cacao in het maatschappelijke en alledaagse bestaan van Mexico

  • datum:01/10
  • tijd:19:00
  • locatie:Instituto Cervantes
  • adres:Domplein 3, Utrecht
  • kosten:€5

De lezing zal gaan over de betekenis van cacao in het dagelijks leven van het pre-Spaanse Mexico, van het Mexico ten tijde van president Porfirio Díaz en van Mexicaanse gezinnen in de huidige tijd.

De maatschappelijke functie van cacao als betaalmiddel en als middel om onderscheid te maken tussen de verschillende sociale klassen in Mexico wordt belicht. En daarnaast wordt aandacht geschonken aan de heilzame aspecten van cacao en de gevolgen van de globalisering van cacao.

 

Dra. Martha Montero-Sieburth is Gastonderzoeker aan het Instituut voor Migratie en Etnische Studies van de afdeling Sociologie en Antropologie van de UvA. Zij is emeritus hoogleraar en professor aan de faculteit Leadership in Education aan de Universiteit van Massachusetts in Boston. Ook was zij directrice van het Instituut voor Mexicaanse Cultuur aan de Universidad de las Américas Puebla en heeft zij 30 jaar lang foto’s, documenten en culturele en antropologische informatie verzameld over Mexicaans eten, over Día de Muertos en over la picardía Mexicana.

 

Taal/ Idioma: Spaans-Nederlands met simultaanvertaling

Reserveren noodzakelijk: / Imprescindible reservar: cultutr@cervantes.es