Latijns-Amerika magazine.
 
Televisie

CANVÃS DO BRASIL

  • data:02/12 - 08/12
  • tijd:hele dag
  • locatie:Canvas (Televisie)

Van 2 tot 8 december verandert de Belgische televisiezender Canvas in Canvãs Do Brasil. Ontdek wat er te beleven valt op je tv-scherm en in je buurt.

De volgende programma’s worden deze week op Canvas uitgezonden:

BRAZILIË VOOR BEGINNERS

Tiendelige reisreeks waarin tien gerenommeerde Belgen de toestand van hun eigen vakgebied gaan onderzoeken in Brazilië: het grootste en dichtst bevolkte land van Zuid-Amerika, én een van de snelst groeiende economische grootmachten ter wereld.

Elke werkdag van 11:00 tot 14:00

CARIOCAS TODAY

Vijfdelige serie over hoe vijf inwoners van Rio de Janeiro (‘cariocas’) hun ondernemerslust met vallen en opstaan praktiseren en de ontwikkeling van hun stad op eigen manier beleven. Bijvoorbeeld: de jonge Franse immigrant Axel wil een hotel openen in een van de favelas nabij het strand van Rio, een wijk die zich volop aan het ontwikkelen is van ongure volksbuurt tot een hip stadskwartier.

Elke werkdag rond 18:00

BRAZIL WITH MICHAEL PALIN

Vierdelige reisreeks waarin Michael Palin rondtrekt in Brazilië. De opkomende grootmacht is het vijfde grootste land van de wereld (zowel in bevolkingsaantal als in oppervlakte) en bruist van het dynamisme, met zijn natuurlijke rijkdommen, zijn bloeiende industriële metropolen, zijn grote afzetmarkt en zijn stabiele munt. Met het WK Voetbal in 2014 en de Olympische Spelen in 2016 zal Brazilië de volgende jaren in het middelpunt van de belangstelling staan. Maar het land kent ook grote uitdagingen: de kloof tussen arm en rijk, het straatgeweld en de veiligheid, de ecologische problemen. Michael reist kriskras door Brazilië, van kosmopolitische steden als Rio en Sao Paolo tot de primitieve stammen van de Amazone.

Elke werkdag rond 18:30

Cidade de Deus

Cidade de Deus is een buitenwijk van Rio de Janeiro waar criminele jongerenbendes in de jaren ’70 en ’80 de macht hebben gegrepen. Vooral de bende van Cabeleira en zijn vrienden Bené en Zé Pequeno heeft goed geboerd. In tien jaar tijd zijn het invloedrijke gangsterbazen geworden die grote delen van de wijk controleren. Bené wil eruit stappen om te gaan rentenieren, maar hij wordt vermoord door zijn aartsvijand Sandro Cenoura. Zé Pequeno wil zijn vriend wreken, maar Sandro en de jonge gangster Mane hebben een alliantie gesloten. Er breekt een niets ontziende bendeoorlog uit in de wijk. De fotograaf Buscapé is opgegroeid in de buurt en kent alle bendeleden persoonlijk. Vanop een afstand en tegelijk betrokken is hij twintig jaar lang getuige van de gewelddadige ontwikkelingen in de Cidade de Deus.

Met: Alexandre Rodrigues (Buscapé), Leandro Firmino (Zé Pequeno), Phellipe Haagensen (Bené), Jonathan Haagensen (Cabeleira), Matheus Nachtergaele (Sandro Cenoura), Seu Jorge (Mané Galinha) e.a.

Vrijdag 6 december om 23u10

Tropa de Elite

Kapitein Nascimento staat aan het hoofd van de afdeling Speciale Operaties van de politie in Rio de Janeiro. In de aanloop naar het bezoek van de paus aan Rio in 1997 moet hij de drugsdealers oppakken in een wijk nabij de plaats waar de paus zal logeren. Maar Nascimento zoekt een vervanger, want zijn vrouw is zwanger en hij wil een rustigere job bij de opleiding van de rekruten. Daar ontmoet hij Matias en Neto, twee jonge en idealistische politiemannen die gefrustreerd waren door de corruptie bij de Militaire Politie en daarom de overstap hebben gemaakt naar de Speciale Operaties. Nascimento leert hen beter kennen tijdens hun opleiding en de acties die ze samen ondernemen tegen de drugsdealers. Hij ziet wel wat in de twee. De vastberaden Neto zou zijn opvolger kunnen worden, maar is hij niet impulsief? Of is de intelligente Matias een betere keuze? Maar staat die wel sterk genoeg in zijn schoenen?

Met: Wagner Moura (Kapitein Nascimento), André Ramiro (Matias), Caio Junqueira (Neto), Milhem Cortaz ( Kapitein Fábio), Fernanda Machado (Maria), Maria Ribeiro (Rosane), Paulo Vilela (Edu), e.a.

Zaterdag 7 december om 23u40