Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

CD-presentatie Wang Songbook

  • datum:15/09
  • tijd:15:00 en 20:00
  • locatie:De Nieuwe Liefde
  • adres:Da Costakade 102, Amsterdam
  • kosten:€10 / €7,50

“Wang Songbook” is de titel van de nieuwe cd van Patricio Wang en Winanda van Vliet. De cd is de vrucht van een jarenlange intensieve samenwerking en muzikale vriendschap tussen de Chileens/Nederlandse componist en gitarist Patricio Wang en de Nederlandse zangeres Winanda van Vliet. De liederen van de cd vormen een veelkleurige waaier van de muzikale verhalen die deze twee vlaggendragers van het Chileense lied te vertellen hebben. Een van de liederen, “Als een vrije vogel”, zal te beluisteren zijn tijdens het muzikale deel van de bijeenkomst  “40 jaar Chileense Gemeenschap in Nederland” op 15 september in de Nieuwe Liefde, Amsterdam.

Patricio Wang en Winanda van Vliet ontmoetten elkaar in de jaren zeventig op het Haags Conservatorium. Wang was in 1976 Chili ontvlucht omdat hem na de staatsgreep van 1973 het studeren onmogelijk was gemaakt. Met nog vier andere musici formeren zij Amankay. De groep krijgt wereldwijd bekendheid en is tot 1981 te zien op vele manifestaties tegen de dictatuur van Pinochet.  De oprichting van Amankay vormt het begin van een intensieve muzikale samenwerking en hechte vriendschap die inmiddels meer dan 35 jaar voortduurt. Samen realiseerden zij tientallen muziektheaterproducties en cd’s.

Wang Songbook

Van jongs af aan is Patricio Wang gefascineerd door ‘het lied’. In zijn inmiddels bijna 40-jarige carrière als componist, arrangeur en gitarist schrijft hij er vele: voor opera’s, theaterproducties, liederencycli. De liederen van de cd “Wang Songbook” zijn een weerspiegeling van Wangs persoonlijke geschiedenis en de muzikale wegen die hij bewandeld heeft.

De liederen worden gezongen door Winanda van Vliet, een van Wangs favoriete vertolkers. Winanda is een zangeres die vele stijlen beheerst en uitzonderlijk naturel haar verhaal aan het publiek weet over te brengen. Zij werkten al vele malen samen in diverse projecten en ensembles en vonden voor deze cd veertien verwante musici bereid aan de opnames van de in totaal dertien liederen mee te werken.

Herdenking 40 jaar staatsgreep  Chili

De cd wordt informeel ten doop gehouden tijdens de bijeenkomst “40 jaar Chileense Gemeenschap in Nederland” die plaatsvindt op 15 september in de Nieuwe Liefde. Op de bijeenkomst wordt herdacht dat het op 11 september veertig jaar geleden is dat in Chili een militaire staatsgreep plaatsvond en vele Chilenen het land ontvluchtten.  Onderdeel van het programma is een veertig minuten durend concert “40 jaar Chileense muziek in Nederland”. Patricio Wang en de jonge Chileense componist Alekos Vuskovic maken voor dit project speciale arrangementen van composities geschreven tussen 1977 en 2013.

Wang Songbook is verkrijgbaar na afloop van de bijeenkomst op 15 september in De Nieuwe Liefde in Amsterdam en is te bestellen via het bestelformulier op de website www.winandavanvliet.nl en bij de betere CD-(internet)shop.

Kijk hier voor meer informatie over de bijeenkomst op 15 september.