Latijns-Amerika magazine.
 
DebatLiteratuur

Chili: 40 Jaar, 40 Verhalen

  • datum:25/10
  • tijd:19:00
  • locatie:Humanity House
  • adres:Prinsegracht 8, Den Haag
  • kosten:€6,50

Bijeenkomst waarbij wordt stilgestaan bij de bloedige coup van dictator Pinochet die 40 jaar geleden plaatsvond en welke impact het heeft gehad op de Chileense samenleving.

Chili: 40 Jaar, 40 verhalen
Kort na de staatsgreep van Pinochet 40 jaar geleden zijn de Chileense vluchtelingen in Nederland aangekomen. Zij werden verwelkomd door een brede solidariteitsbeweging. Hoe staat het met de solidariteit van nu?

Op 15 september verscheen het boek “40 Jaar, 40 Verhalen. Chileense vluchtelingen en solidariteit”, waarin 40 uiteenlopende (levens)verhalen opgetekend zijn van mensen die elkaar toen ontmoetten. Verhalen van Chilenen die in Nederland zijn gebleven of juist zijn teruggekeerd maar ook van mannen en vrouwen uit de Nederlandse solidariteitsbeweging van toen.

Verhalen:
Op 25 oktober wordt het boek in Den Haag in het Humanity House gepresenteerd. Onder meer met een verhalenprogramma ‘Vertel me, wat is solidariteit?’,waarbij jongere en oudere Chilenen hun ervaringen vertellen over 40 jaar geleden en nu, met o.a, Bincho Alarcón, Victoria Heinshon, Patricia Schell onder leiding van Anne van Delft.

Gesprek:
Verschillende gasten vertellen over de solidariteitsbeweging, hoe het tot stand kwam, wat er gebeurde en hoe zij betrokken raakten. Ze gaan ook in op hoe zij de solidariteit van nu beschouwen, terugkijkend van hoe zij daar toen invulling aan gaven. Met Rodrigo Fernandez (Somo), Fiona Dove (TNI), Marten van den Berge (TIE), Dick de Graaf (Somo).

Muziek:
Ensemble 40 jaar o.l.v. Gabriel Aguilera  bestaat uit musici afkomstig uit Chili, Italië en Noorwegen. Zij spelen hoofdzakelijk composities van Violeta Parra en Victor Jara en deden dit eerder succesvol tijdens solidariteitsbijeenkomsten in Chili en Italië. Een uniek concert in Nederland!

Expositie:
De expositie geeft een overzicht van de staatsgreep, de ontvangst van Chileense vluchtelingen en van hun leven in Nederland in de afgelopen 40 jaar.

En natuurlijk Chileense empanadas tijdens de pauze!

I.s.m. Chili 40 jaar, SOMO, Noticias, OLAA,  TNI en European Foundation Joris Ivens.

Zeker zijn van een plek? Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Chili / kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

Zeker zijn van een plek?
Koop dan een kaartje via de website door op de zwarte button links te klikken. Beschik je over een studenten-, Ooievaars-, CJP- of 65+pas, reserveer dan een plaats via aanmelden@humanityhouse.org (o.v.v. Chili / kortingspas) en koop je kaartje aan de kassa van het Humanity House.

Meer info: