Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Concert Carolina de Holanda en Los Mezcales

  • datum:25/10
  • tijd:15:00
  • locatie:Aan Tafel
  • adres:Dam 10a, Zaandam.
  • kosten:€15,-

ZAANDAM – Het Zaanse restaurant Aan Tafel hult zich zondagmiddag 25 oktober in Mexicaanse sferen. De zangeres Carolina de Holanda geeft dan een concert met haar mariachi Los Mezcales. Na afloop staat er een Mexicaans dinerbuffet klaar.

Carolina de Holanda is een Nederlandse die het vertolken van de authentieke Mexicaanse muziek leerde van de wereldberoemde zangeres María de Lourdes. De Lourdes zong in de jaren ’90 de grootste Nederlandse theaters vol met de passievolle klanken uit haar land. Tot zij in 1997 onverwachts overleed op Schiphol.

Carolina, toen al enige tijd bevriend met María de Lourdes, besloot de lessen van haar ‘maestra’ in de praktijk te brengen. Tien jaar lang woonde ze in Mexico waar ze vijf cd’s opnam en optrad met de grootste namen uit de Mexicaanse muziekwereld.

Ook Nederland pikte haar opvallende carrière op. Ze was te zien in diverse tv-programma’s, zoals bij Cor Bakker, Jörgen Rayman en en EenVandaag. Zelfs het Koninklijk Huis wist haar te vinden. In 2004 gaf ze een privé-optreden op Soestdijk voor de Koninklijke familie om de 93ste verjaardag van prins Bernhard op te luisteren. Bernhard stond immers bekend als een groot liefhebber van de Mexicaanse muziek.

In 2006 keerde ze terug naar Nederland en sindsdien treedt ze hier geregeld op met de beste muzikanten binnen dit genre.

Zaanse roots

Carolina komt naar Zaandam op uitnodiging van Piet en Nel Scheltus uit Zaandijk. Zij waren in de jaren ’90 grote fans van María de Lourdes en koesterden al lange tijd de wens haar leerlinge Carolina naar de Zaanstreek te halen. Dat is nu gelukt in samenwerking met onder meer restaurant Aan Tafel. ,,En daar zijn we heel erg blij mee”, zegt Nel. ,,We hopen dat zo veel mogelijk mensen met ons willen meegenieten van deze prachtige muziek.”

Ook Carolina vindt het bijzonder voor het eerst in Zaandam te kunnen optreden. ,,Mijn vader was een geboren Zaandammer, uit de Vincent van Goghstraat. Hij leeft helaas niet meer, maar hij had het prachtig gevonden dat ik nu in ‘zijn’ Zaandam sta”, vertelt de zangeres, die in het dagelijks leven Caroline Voorbergen heet.

Het concert begint om 15.00 uur. Kaarten (à 15 euro) kunnen gereserveerd worden via mariachizaandam@gmail.com. Mensen die na afloop voor 19,50 euro van het Mexicaans dinerbuffet gebruik willen maken, kunnen dit reserveren bij Aan Tafel via 075-6149613 of info@aantafelzaandam.nl