Latijns-Amerika magazine.
 
FestivalLiteratuur

Crossing Border Festival

  • data:02/11 - 05/11
  • locatie:Den Haag verschillende locaties

Crossing Border wordt dit jaar gehouden van 2 tot en met 5 november. Extra bijzonder, want het is meteen een jubileumeditie! Crossing Border viert namelijk haar 30ste verjaardag. Er zijn tal van optredens in het Korzo Theater op 4 en 5 november en op de openingsavond in de Koninklijke Schouwburg op 2 november.

Na de Haagse editie stappen we in de bus naar Antwerpen waar we op 6 november in de middag doorgaan met een Vlaamse editie in De Studio.

Op 2 november is de spectaculaire openingsavond met PJ Harvey. Zij is al bekend als een van de meest getalenteerde songwriters van haar generatie en een muzikaal genie, op deze avond maken we kennis met haar literaire kant. Een uniek evenement, waarbij ze poëzie voordraagt uit haar nieuwe boek Orlam, het resultaat van zes jaar intens schrijven. Naast haar voordracht wordt ze geïnterviewd door de Britse auteur Max Porter, schrijver van onder andere Verdriet is een ding met veren.

Koop je tickets hier

Festivalprogramma

Dat wordt lastig kiezen op 4 en 5 november met eenmalige optredens van schrijvers uit vele landen. Uit Latijns-Amerika zijn te gast: Hernan Diaz, die terug is met Vermogen, zijn nieuwe boek dat in september uitkomt. Verder komt Karina Sainz Borgo uit Venezuela, in wiens tweede roman een gezin op de vlucht voor een mysterieuze ziekte. Een bijna mythische vertelling die toch langs de rand van de werkelijkheid en actualiteit scheert. Ook de Argentijnse Mariana Enriquez is te gast, een van de belangrijkste schrijvers van haar generatie in eigen land, met haar nieuwste magisch-realistische meestwerk waarin we afreizen naar een Buenos Aires waar vermiste kinderen uit de dood opstaan en opgegraven botten een verschrikkelijke vloek herbergen. 

Bestel je tickets hier