Latijns-Amerika magazine.
 
DebatTentoonstelling

Debatavond ‘Dag van het nieuwe ras’ – ism MO* Magazine

  • datum:12/10
  • tijd:19:00 - 22h30
  • locatie:Red Star Line - People on The Move
  • adres:Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen
  • kosten:gratis / inschrijven

De ontdekking van Amerika door Columbus heeft dubbele betekenis. Enerzijds is dit een feestdag, anderzijds een dag in teken van kolonisatie van Amerika.

Vier experts gaan met elkaar in gesprek over de blijvende impact van de kolonisatie op de inheemse bevolking en de ontwikkeling van het Latijns-Amerika van vandaag. Ze onderzoeken de betekenis van ‘Columbusdag’ 12 oktober. Want de ontdekking van Amerika door Columbus heeft dubbele betekenis. Enerzijds is dit een feestdag, anderzijds een dag in teken van kolonisatie van Amerika.

Wat was, en is nog steeds, de impact op de inheemse bevolking? Op de samenstelling van de maatschappij? Op het ontwikkelingspad dat Latijns-Amerika is ingeslagen?

Prof. Werner Thomas (KULeuven), Alma de Walsche (journaliste), Hanne Cottyn (UGent) en Orlando Verde gaan met elkaar in gesprek. Gie Goris, hoofdredacteur MO*magazine, modereert het debat. 

PRAKTISCH
Welkom vanaf 19 uur om de tentoonstelling ‘Een Beetje Belg. Zes Argentijnen over hun roots’ te bezoeken. Om 20 uur start het debat. 

PRIJS
Gratis, maar reserveer vooraf via redstarline@stad.antwerpen.be

Dit debat wordt georganiseerd in het kader van de tentoonstelling ‘Een Beetje Belg. Zes Argentijnen over hun roots’, vanaf 5 oktober gratis te bezoeken in het Red Star Line Museum.