Latijns-Amerika magazine.
 
Film

Eenmalige vertoning Mexicaanse film ‘La camarista’

  • datum:09/10
  • tijd:19:30 uur
  • locatie:Rialto
  • adres:Ceintuurbaan 338, Amsterdam
La camarista

De sociale ongelijkheid in Mexico is groot. Terwijl ruim de helft van de bevolking onder het bestaansminimum leeft, baadt een klein aantal rijken in ongekende weelde. Regisseur Lila Avilés illustreert in haar eerste speelfilm deze scherpe tegenstelling aan de hand van de dagelijkse routine van kamermeisje Eve (Gabriela Cartol), die in het uiterst luxe Hotel Presidente Internacional in Mexico-Stad werkt.

In een bijna documentaire stijl observeert de camera wat Eve, een vrouw van weinig woorden, de hele dag doet. Terwijl de gasten haar niet of nauwelijks zien staan, werkt ze hard en dat maakt haar geliefd bij haar directe collega’s. Ooit hoopt ze te mogen werken op de 42e verdieping, waar zich de echt luxe suites bevinden, maar de kans daarop is klein aangezien ze niemand in de leiding van het hotel kent. Naast haar werk volgt ze een opleiding in de avonduren; een beter leven voor haar zoon is veruit haar grootste droom.

La camarista won de Juryprijs tijdens de 10de editie van World Cinema Amsterdam afgelopen augustus. De film heeft geen distributeur in Nederland maar er is nog een laatste kans om La camarista te zien. De prijswinnaar wordt eenmalig vertoond in Rialto in Amsterdam.