Latijns-Amerika magazine.
 
Theater

El Otro – Teatro Niño Proletario – WIN KAARTEN

  • data:22/04 - 05/05
  • locatie:Amsterdam, Utrecht, Heerlen, Tilburg, Den Haag, Brugge

 

WEl Otro Get Lost conSentidoIN KAARTEN VOOR EL OTRO IN THEATER AAN HET SPUI IN DEN HAAG!

conSentido mag 2 x 2 vrijkaarten weggeven voor de voorstelling El Otro van Teatro Niño Proletario in Theater aan het Spui (Den Haag) op zondag 3 mei! Wil je kans maken op deze kaarten? Stuur voor 30 april een mail naar info@consentido.nl o.v.v. “kaarten El Otro”. De voorstelling in Den Haag wordt om 19:30 ingeleid in de foyer. 

Kan tussen de muren van een psychiatrische inrichting de liefde opbloeien en overleven? Met die vraag gingen regisseur Luis Guenel Soto en de acteurs van Teatro Niño Proletario op bezoek bij diverse Chileense ‘gekkenhuizen’.

Een eerste indruk van die oorden hadden zij na bestudering van het indrukwekkende boek El infarto del Alma (het infarct van de ziel) van fotografe Paz Errazuriz: onthutsende beelden van een ellendig bestaan in mensonterende omstandigheden.

In El Otro ‘de ander’ presenteert een bont gezelschap van zeven acteurs een theatrale versie van dat leven, vol schijnbaar ongecontroleerde opwellingen, maar in werkelijkheid volgens een strakke regie. Verwrongen houdingen, gekerm, nerveus gewriemel, gelaten traagheid, koortsachtige, onbegrijpelijke acties, lege of juist bezeten blikken, en soms, als een fel licht in de duisternis, de vertroosting van de liefde.

Guenel, die wordt beschouwd als een van de grootste talenten in de Chileense theaterwereld, lijkt zo een geestverwant van de Vlaamse Alain Platel. Diens bewegingstaal (‘bastaarddans’, zoals Platel het zelf noemt) is eveneens gebaseerd op de motoriek van psychiatrische patiënten. En net als Platel onderzoekt Guenel het thema van emotioneel overleven in een harde en kille wereld.

Speeldata: 

22 apr 2015 Amsterdam – Frascati
24 apr 2015 Utrecht – Stadsschouwburg
28 apr 2015 Heerlen – Parkstad Limburg Theaters
30 apr 2015 Tilburg – De NWE Vorst
03 mei 2015 Den Haag – Theater aan het Spui
05 mei 2015 Brugge (België) – Cultuurcentrum