Latijns-Amerika magazine.
 
Tentoonstelling

Expo: Een Beetje Belg. Zes Argentijnen over hun roots

  • data:05/10 - 15/04
  • tijd:10:00 - 17:00
  • locatie:Loods van het Red Star Line Museum
  • adres:Montevideostraat 3, 2000 Antwerpen
  • kosten:gratis
In de expo ‘Een Beetje Belg’ ontmoet je zes Argentijnen die hun Belgische roots koesteren en het migratieverhaal van hun familie levend houden. Op hun eigen manier vertellen ze hun verhaal en dat van de generaties voor hen. Wat doet migratie met de identiteit van verschillende generaties? Wat wordt herinnerd en wat wordt vergeten?

Op zoek naar antwoorden reis je in de Loods van het Red Star Line Museum door een landschap van films, foto’s en herinneringen. Zo verken je onder meer de Vlaamse boerenkolonies op de Argentijnse vlaktes van de jaren 1880, bezoek je een Belgische katoenfabriek nabij Buenos Aires en luister je naar verhalen van Belgen die na de Tweede Wereldoorlog vertrokken.

Gratis inleiding
Elke twee weken kan je op zondagnamiddag een intro door een gids krijgen voor je bezoek van de tentoonstelling ‘Een Beetje Belg’. De gids gaat dieper in op de geschiedenis van de Belgische migratie naar Argentinië. Je hoeft niet te reserveren, voor praktische informatie kan je terecht op de website.

Praktische informatie en het volledige randprogramma van ‘Een Beetje Belg. Zes Argentijnen over hun roots’ vind je op www.redstarline.be/beetjebelg.