Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Benefietconcert voor Stichting Sonoro

  • datum:04/06
  • tijd:20:00
  • locatie:Amstelkerk
  • adres:Amstelveld 10, Amsterdam
  • kosten:€7,50

Felicia van den End, dwarsfluit
Hanna Shybayeva, piano,
Mark de Jong, drums
Marko Bonarius, contrabas

Dit (klassieke) programma wordt gepresenteerd door fluitiste Felicia van den End en is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse muziek. Er zullen werken gespeeld worden van Piazzolla, Milhaud, Steve Reich en Mower.

Dit concert is het 1e concert van Stichting Sonoro die recentelijk is opgericht door de Nederlandse fluitiste Felicia van den End en de Mexicaanse percussionist Pepe Garcia. Door middel van Stichting Sonoro willen ze kinderen in Mexico die soms in moeilijke omstandigheden leven en aan de verleiding blootstaan om te vervallen tot misdaad, een ander perspectief bieden door het mogelijk maken van muziekworkshops en concerten.

Het doel van de workshops is om samen met de kinderen toe te werken naar een concert waarbij de kinderen zich kunnen presenteren en samen zullen spelen met de beide musici. Uit ervaring weten zij hoe belangrijk het is voor het zelfvertrouwen van een kind om te leren zichzelf te presenteren. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat kinderen in de toekomst andere keuzes dan de soms maatschappelijk logische keuzes gaan maken. Dit is in het groot al eerder succesvol bewezen door het project “El Systema” in Venezuela waar, door middel van een jeugdorkest, kinderen een ander perspectief geboden wordt.

www.stichtingsonoro.com
www.feliciavandenend.com
www.pepercussion.com