Latijns-Amerika magazine.
 
Dans

Fiesta Macumba

  • datum:08/05
  • tijd:23:00-05:00
  • locatie:Melkweg
  • adres:Lijnbaansgracht 234a 1017 PH Amsterdam
  • kosten:€ 10
Fiesta Macumba maakt al 6 jaar het Amsterdamse nachtleven onveilig met het inmiddels bekende recept: dansen, flirten en genieten van de lekkerste música latina van toen en nu! Op vrijdag 8 mei bombarderen resident DJ’s Nacho & Poto Peludo + special guest DJ Cruzito de dansvloer met een molotovcocktail van exotische geluiden: merengue, pachanga, reggae, tropical bass, cumbia, bachata, favela funk, reggaeton, latin hiphop, salsa, rock mestizo… Alles wordt in de blender gegooid met een dampende dansvloer als resultaat. Daarnaast staat deze avond Los Pistoleros de la Paz uit Amsterdam/Barcelona live op het podium om hun nieuwe EP ‘Que Salga El Sol’ te presenteren.
 
PISTOLEROS DE LA PAZ
 
Dromers waren ze altijd al, de jongens van Pistoleros de la Paz. Hun feestelijke cocktail van salsa, rumba en reggae bezingt vreedzame werelden en ware liefdes van Caracas tot aan Amsterdam. Met een onbreekbaar optimisme brengt deze band uit Barcelona nu de EP ‘Que Salga El Sol’ (“Laat De Zon Opkomen”) uit: een lofzang op de lente, een vrolijke zonnedans die de eerste lichtstralen verwelkomt die nieuwe hoop over onze huizen zal schijnen.
 
Voor de rasmigranten van Pistoleros de la Paz is “onderweg zijn” een thuis geworden. Na het debuut twee jaar geleden heeft de band in heel Europa en delen van Zuid-Amerika gespeeld. Zo is hun muziek een muzikale dialoog tussen culturen geworden, een reis langs Caribische stranden, Afrikaanse kampvuren en Turkse koffiehuizen. De boodschap: alles draait, alles is één, wij zijn één.
 
Pistoleros de la Paz brengt deze EP uit als onderdeel van een tweeluik. ‘Que Salga El Sol’ spreekt de hoop uit dat de aanstaande zomerstralen de oogst van de boeren vertroetelt en de harten van de mensen verwarmt. In september brengt de band het volledige album ‘Todo Gira’ uit, een terugblik op diezelfde zomer als warme deken voor de koude wintermaanden.
 
Line-up:
PISTOLEROS DE LA PAZ (live)
DJ CRUZITO
DJ NACHO
DJ POTO PELUDO