Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Gabriel Rios – solo

  • datum:12/10
  • tijd:20:20 - 23-30
  • locatie:Theater Boechout Vooruit vzw
  • adres:Sint-Bavoplein 17, 2530 Boechout, België

Gabriel Ríos (Official)‘ pad slingert zich doorheen het leven van alledag, nu eens rechtlijnig, dan weer grillig. Maar altijd inspirerend en ontluisterend? Heeft hij een groep met wie hij Vlaanderen in vuur en vlam zet, dan ruilt hij die op het hoogtepunt van het succes voor een jazzy combo (met Jef Neve en onze dorpsgenoot Kobe Proesmans), verhuist hij naar New York en komt hijgelouterd terug, met een mooi album in zijn broekzak.

Rios begon aan een mooi parcours, samen met celliste Amber Docters van Leeuwen en contrabasspeler Ruben Samama. De fantastische – bijwijlen sprookjesachtige – samenwerking leidde alvast tot het succesvolle album ‘This Marauder’s Midnight’, een plaat met daarop onder andere het prachtige ‘Gold’.

Na een periode van winterse stilte, en het aanhalen van familiebanden in Puerto Rico, is hij volop aan het werken aan een nieuwe plaat. Gabriel Rios komt solo naar Boechout en brengt een voorproefje van nieuw materiaal en oude classics.

Tickets zijn te koop op www.boechout.be/vooruit vanaf 24/8

Deze avond gaat door met de steun van Jacques & Lutgart Reynders. De opbrengsten zullen geschonken worden aan het Nkoaranga kinderziekenhuis in Tanzania.
www.nkoaranga.com