Latijns-Amerika magazine.
 
Literatuur

Het Beschrijf presenteert: Alejandro Zambra

  • datum:05/12
  • tijd:20:00
  • locatie:Internationaal literatuurhuis Passa Porta
  • adres:A. Dansaertstraat 46, Brussel

Op uitnodiging van Het beschrijf, de UGent en de UA verblijft de Chileense auteur Alejandro Zambra een maand in residentie in Brussel. Hij werd wereldwijd uitgeroepen tot een van de meest beloftevolle jonge Spaanstalige auteurs. In het Nederlands verschenen bij Uitgeverij Karaat Bonsai (2010), Het verborgen leven van bomen (2010) en Manieren om naar huis terug te keren (2012). Prof. Ilse Logie en Bieke Willem (UGent) praten met de auteur over zijn leven en werk.

Alejandro Zambra (1975) wordt beschouwd als de beste Chileense schrijver van de huidige generatie. Hij is dichter en criticus, en doceert literatuur aan de Diego Portales Universiteit in Santiago. Met Bonsai, zijn debuutroman, won hij de Chileense Prijs van de Literaire Kritiek voor de beste roman van 2006, de Prijs van de Chileense Raad van het Boek van 2006 en in de Verenigde Staten een nominatie voor de prijs van de beste vertaalde roman van 2008. Bonsai werd inmiddels naar een tiental talen vertaald, waaronder het Engels, en verfilmd door de Chileense regisseur Cristián Jiménez. Het verborgen leven van bomen (Uitgeverij Karaat, 2010) is Zambra’s tweede roman. In oktober 2012 kwam Manieren om naar huis terug te keren uit.

Het illustere tijdschrift Granta nam Alejandro Zambra op in de lijst van ‘De 22 meest veelbelovende Spaanstalige auteurs’.

In het Spaans met Nederlandse simultaanvertaling.