Latijns-Amerika magazine.
 
DansMuziek

Jamsessie Descarga Latina y Chicha

  • datum:30/03
  • tijd:15:00
  • locatie:Centrum Emma
  • adres:Cremerstraat 245/247, Utrecht
Als je dansen leuk vindt, dan ben je bij InkaPacha aan het juiste adres! Zij organiseren op 30 maart een workshop Chicha: een tropische verrassing met muziek uit Peru.

De Chicha is het Peruaanse muziekgenre van imposante pentatonic weegschalen verrijkt met ritmische patronen van cumbia, guaracha, mambo, salsa, rock, enz. Het voornaamste instrument is de elektrische gitaar. “Zonder een gitaar géén chicha”.

In de vroege jaren 1950 in Lima, groeide de andes-immigratie uit tot enorme proporties. Van 1940 tot 1956 verdubbelde de bevolking van Lima tot meer dan 1,2 miljoen inwoners. In deze periode ontwikkelde zich de huayno, haar dansen, en meest populaire nummers. Namen als Los Chapis, Flor Pucarina, Pastorita  Huaracina, De Jilguero Huascarán en Picaflor de los Andes waren de meest gerenommeerde muzikale sterren uit die tijd.

Lijkt het je heerlijk om op de dansvloer te staan? Kom op zaterdag dan ervaar je alles hierover. Er is ook lekker eten:  arroz con pollo.  We spelen in een kleine zaal, dus vooraf aanmelden is gewenst.

 
Meer info: EMMA