Latijns-Amerika magazine.
 
Festival

Kwaku Festival

  • data:13/07 - 04/08
  • tijd:Hele dag
  • locatie:Bijlmerpark
  • adres:Flierbosdreef/Anton de Komplein, Amsterdam Zuid-Oost
  • kosten:€2,50

Een multicultureel festival waarin verschillende culturen uit alle werelddelen samen voor een bonte mengeling van dj acts, optredens, eten, drinken, film en dans zorgen.  En dat vier weekenden achter elkaar!

Naast een breed cultureel aanbod vind je hier ook de Kwaku Street Food Court, geïnspireerd op de eetmarkten in Azië en het Midden-Oosten. Hier bestel je de lekkerste exotische drankjes, Surinaamse spareribs, pittige Koreaanse taco’s en andere Aziatische, Afrikaanse, Caribische en Zuid-Amerikaanse gerechten. Gek op voetbal? Neem dan vooral een bal mee, want op het Kwaku Festival kun je tegen verschillende voetbalteams strijden om de Kwaku Cup. Extra leuk: iedereen kan meedoen.

Geschiedenis Kwaku
De naam ‘Kwaku’ komt uit Afrika waar het gebruikelijk is dat kinderen de naam dragen van de dag waarop ze geboren worden. Mannelijke nakomelingen die op woensdag zijn geboren, krijgen standaard de naam ‘Kwaku’. Omdat veel Surinamers een Afrikaanse achtergrond hebben, geldt dit ook voor hen.  De naam heeft daarnaast ook te maken met de afschaffing van de slavernij in Suriname op 1 juli 1983. Omdat deze dag op een woensdag viel, kreeg het gedenkteken, dat symbool staat voor emancipatie, de naam ‘Kwaku’ met zich mee.

Voor meer info, kijk op de website.