Latijns-Amerika magazine.
 
DansEtenFeestFestivalMuziek

Latijns-Amerikaanse artiesten op Sfinks Mixed 2018

  • data:26/07 - 29/07
  • locatie:het Molenveld
  • adres:tussen de Welvaartstraat en Oude Steenweg, Boechout
  • kosten:gratis

Eind juli transformeert Boechout traditiegetrouw in een smeltkroes van verschillende culturen en muziek, waar jong en oud zich 4 dagen lang kan uitleven. Naast performances van artiesten uit alle uithoeken van de wereld, kom je ook op de festivalweide zelf de hele dag door vrolijke parades tegen. De kleinsten hebben hun eigen festival in de kidz village. Op de kleurrijke wereldmarkt vind je nooit geziene spulletjes en info over mooie projecten uit alle hoeken van de wereld.

Ook dit jaar is Latijns-Amerika op Sfinks Mixed presente:

HECTOR GUERRA
Donderdag 26 juli  Concerttent  21.00

Hij is geboren in Bolivië en opgegroeid in Spanje, maar toch kiest Hector Guerra voor Mexico om zijn hiphop lyrics, cumbia vibes, reggae tonen en dance hall beats te lanceren. Hierdoor valt zijn cocktail van nieuwe urban stijlen (trap, electro en dance hall) en traditionele muziek uit de Andes, de Balkan en Colombia ook in de Verenigde Staten in de smaak. Na rondgetoerd te hebben met Public Enemy’s DJ Lord op grote Spaanse festivals, heeft hij zijn eigen uniek muziekrecept gevonden dat een explosieve show garandeert.

 

DANIEL Y SU D’LOVE
Vrijdag 27 juli  Concerttent  17.00

Daniel Lopez Montejo! Wie kent hem niet? De Cubaanse zanger met zoveel charisma die tijdens de finale van de tv-show ‘ The Voice van Vlaanderen’ hoge ogen gooide en absolute favoriet was van de tv-kijkers.
Sinds zijn geboorte in Cuba was muziek altijd zijn passie.

 

TOTÓ LA MOMPOSINA Y SUS TAMBORES
Vrijdag 27 juli  Concerttent  19.00

De fantastische Totó La Momposina wordt overal ter wereld gerespecteerd en bewonderd dankzij haar energie en spontaniteit. De ritmes van de Colombiaanse Caraïbische kust vormen de fundering van haar muziek, die daarnaast ook geïnspireerd is door een rijke culturele mix van Afrikaanse, Indiaanse en Spaanse klanken. Ze krijgt jong en oud aan het dansen en ook DJ’s, artiesten en producers zijn weg van haar stijl. Vooral in de house -en hiphopwereld is ze populair en worden er vaak samples van haar gebruikt, zoals door Jay Z op zijn album 4:44 in “We Family”.

 

LORENA NUNES
Zondag 29 juli  Clubtent  16.00

Geboren in Rio de Janeiro en opgegroeid in de noordoostelijke Braziliaanse staat Ceará, kent Lorena Nunes de verschillende tinten van “brasilidade” (de Braziliaanse way of life) als geen ander. Haar exotische roots brengt ze tot uiting in het prachtige timbre van haar stem. Met het project “Rolé Brasilis” nodigt Lorena gasten uit om samen met haar de verschillende ritmes en emoties van de Braziliaanse wereld op het publiek over te brengen. Hiervoor zal de Braziliaanse multi-instrumentalist Claudio Mendes haar voor het eerst vergezellen op Sfinks Mixed!

 

Bekijk het volledige programma op sfinks.be