Latijns-Amerika magazine.
 
FestivalFilm

Latin American FilmFest Delft

  • data:25/10 - 29/10
  • locatie:Filmhuis Lumen
  • adres:Doelenplein 5, DELFT

Eindelijk kun je weer van een nieuwe editie van het Latin American FilmFest Delft genieten! Van woensdag 25 oktober t/m zondag 29 oktober 2023 is Filmhuis Lumen gehuld in Latijns-Amerikaanse sferen. Het belooft een filmisch feestje te worden.

In 2019 werd de eerste editie van het Latin American FilmFest Delft georganiseerd, waarin we met steun van de ambassades van de landen bijzondere films uit Latijns-Amerika lieten zien. De samenwerking beviel en daarom is er nu een tweede editie opgesplitst in twee delen: een eerste deel met vijf films uit vijf landen in oktober en een tweede deel volgend voorjaar. Het programma is weer net zo divers als de landen: een documentaire over een van de bekendste vliegtuigongelukken uit Uruguay, een klassieker die zijn dertigste verjaardag viert uit Cuba, een speelfilm over de beste voetballer ooit van Guatemala, een film die gevolgen van klimaatverandering voor inheemse volken laat zien uit Bolivia en misdaadfilm uit de Dominicaanse Republiek tegen de achtergrond van klassenverschillen en racisme.

Op Utama na zijn alle films speciaal voor het festival geïmporteerd en Spaans gesproken en Engels ondertiteld, tenzij anders vermeld.

Wednesday October 25: 

21.00  Utama – Bolivia (+ English subtitles) 

Thursday October 26: 

21.15  Gol de Plata – Guatemala (+ English subtitles) 

Friday October 27:                                           

21.20  La sociedad de la nieve: Vengo de un avión que cayó en las montañas/ Stranded, Uruguay (+ English subtitles) 

Saturday October 28: 

18.45  Carajita, República Dominicana (+ English subtitles) 

Sunday October 29:                         

19.00 Fresa y Chocolate, Cuba (+ English subtitles)