Latijns-Amerika magazine.
 
FeestFestivalMuziek

Latin Dance Night

  • datum:17/11
  • locatie:DE OOSTERPOORT
  • adres:Trompsingel 27, Groningen

Hét grootste Indoor Latin Event van Nederland, in De Oosterpoort Groningen, viert dit jaar haar 25e editie! 

25 jaar Latin Dance Night

LOS VAN VAN (Cuba, salsa) en MIKA MENDES (Frankrijk, kizomba) bevestigd voor de 25ste editie van het grootste Latin muziek- en dansfestival in noord Nederland.

Música, baila, goza! 
Op zaterdag 17 november vieren we samen met een heleboel Latinmuziek-liefhebbers de 25ste editie van Latin Dance Night. (Inter)nationale Latin-sterren, DJ’s en dansers zorgen voor tropische sferen in herfstig Groningen. Bereid je voor op de jaarlijkse dosis zonnige muziek: salsa, son, timba, merengue, bachata, kizomba, ritmo kombina, kaseko y mas! Lekker Caribisch eten en dito cocktails, wervelende Latinshows en swingende dansworkshops maken het programma compleet. Dat betekent traditiegetrouw voetjes van de vloer, en samen genieten. De eerste namen zijn bekend: Cubaans salsa-orkest Los Van Van en kizomba superster Mika Mendes zullen De Oosterpoort flink opwarmen dit najaar! Meer acts volgen binnenkort. ¡Hasta pronto!

Tip: Voor de muziekliefhebbers en concertbezoekers die (nog) niet zo bekend zijn met dansen: ’s middags kun je in De Oosterpoort meedoen met leuke dansworkshops op verschillende niveaus en in verschillende stijlen, waaronder salsa en kizomba. Gratis, op vertoon van je Latin Dance Night ticket!

Los Van Van
Dit legendarische, 16-koppige salsa-orkest uit Havana, Cuba is een ware salsa-explosie. Al meer dan 40 jaar draaien ze op volle toeren mee aan de top, met hun aanstekelijke en tijdloze mix van traditionele Cubaanse muziek, Afro-Cubaanse ritmes, funk en jazz. Los Van Van bestaat tegenwoordig uit een combinatie van de beste muzikanten van het eerste uur, en nieuwe Cubaanse talenten. Onder leiding van zoon Samuel Formell brengt de band een hommage aan zijn vader, oprichter Juan Formell. 

Mika Mendes
De sensuele, swingende kizomba is als muziek- en dansvorm niet meer weg te denken uit het Latin-assortiment. Sterker nog, het uit Angola afkomstige, via Portugal in Europa verspreide genre is immens populair, en mag dus zeker niet ontbreken op Latin Dance Night. Met Mika Mendes haalt het festival een ware kizomba superster naar De Oosterpoort. Sinds 2001 timmert de zanger al aan de weg, en via samenwerkingen met grote namen als Philip Monteiro, Nichols en Nelson Freitas, bereikte hij het grote publiek. Zijn debuutalbum ‘Mika Mendes’ kwam uit bij het bekende kizomba/zouklabel Sushiraw, en zijn single ‘Mágico’ is een anthem voor kizomba-liefhebbers wereldwijd. Dat wordt een intieme en zwoele show…

Latin Dance Night jubileumeditie
Zaterdag 17 november
20.00 – 03.00 uur 
De Oosterpoort, Trompsingel 27, Groningen

Tickets €38,50 (incl. €3,50 servicekosten): kassa De Oosterpoort & www.de-oosterpoort.nl 

www.latindancenight.nl
www.facebook.com/LatinDanceNight
www.twitter.com/LatinDanceNight