Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Maite Hontolé

  • datum:28/03
  • tijd:21:00
  • locatie:Rasa
  • adres:Pauwstraat 13a, Utrecht

De Nederlandse trompettiste Maite Hontelé is een verrassende verschijning in de latin-wereld, die van oudsher gedomineerd wordt door mannen. Ze zorgt voor een sensatie in Colombia, waar ze op dit moment woont en overal wordt herkend. Maite groeide op met de salsaplaten van haar vader, studeerde latin en jazz aan het Rotterdams Conservatorium en tourde in die tijd onder anderen met Buena Vista Social Club. Zuid-Amerikanen zijn dol op haar ‘new sound of old school salsa’ waarbij ze oude stijlen mengt met hedendaagse invloeden.

Ze speelt niet alleen in Colombia de grotere festivals plat, ook landen als Mexico, Zuid-Korea, Amerika en Israël maakten kennis met haar geluid. In de afgelopen jaren speelde ze onder andere met Ruben Blades, Yuri Buenaventura, Issac Delgado, Sonora Ponceña en Oscar D’Leon.

Ook in Nederland gaat haar carrière als een speer: sinds 2 jaar toert ze regelmatig door haar geboorteland en speelt ze voor uitverkochte zalen.

In 2013 bracht ze haar derde album ‘Déjame Así’ uit: een hommage aan vergeten stijlen als chachacha, charanga, bolero en son Cubano. Nu komt ze voor een nieuwe toer met haar voltallige band uit Colombia.