Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Marcos Valle

  • datum:28/10
  • tijd:21:00
  • locatie:North Sea Jazz Club
  • adres:Pazzanistraat 1, Amsterdam
  • kosten:€22

Rio’s Beach Boy, alias Marcos Valle, was nog maar negentien jaar toen hij uitgeroepen werd tot de belangrijkste componist van Brazilië. Hij stond aan de wieg van de bossa nova en schreef bossa evergreens als ‘Sonho de Maria’ en ‘Samba de Verão’. Ook Sergio Mendes was onder de indruk en vroeg hem mee op tour door Amerika.

Toen de Amerikaanse organist Walter Wanderley ‘Samba de Verão’ coverde en daar vervolgens een wereldhit mee scoorde, kreeg Valle het ene na het andere platencontract in Amerika aangeboden. Hij tekende in 1968 bij Verve Records en bracht daar zijn bekendste album tot nu toe uit, ‘Samba ’68’.

Vanwege de dictatuur in Brazilië verhuisde Valle in 1974 naar Los Angelos en er volgde samenwerkingen met artiesten als Chicago, Quincy Jones, Sarah Vaughan, The Beach Boys en Leon Ware.

Hij maakte ondertussen 26 albums met nu als thuislabel Far Out Recordings. Zijn muziek is veel gesampled, o.a. door hip hop artiesten als Jay Z, Kanye West en Arrested Development en nog steeds is de zanger, gitarist en toetsenist populair bij platenverzamelaars en diverse DJs wereldwijd.

Kijk hier voor kaarten en meer informatie!