Latijns-Amerika magazine.
 
Tentoonstelling

May Your Wish Come True

door Lotte van Oudheusden

  • data:02/03 - 01/04
  • tijd:woensdag t/m zaterdag tussen 14:00 en 18:00
  • adres:Lairessestraat 100, Amsterdam
Foto: Gert Jan van Rooij

De tentoonstelling May Your Wish Come True gaat over menselijke verlangens. In het rauwe decor van een voormalige tandartsenpraktijk wordt het werk getoond van twee jonge Latijns-Amerikaanse kunstenaars: Antonio Vega Macotela (Mexico, 1980) en Tatiana Mesa Paján (Cuba, 1981).

Macotela werkte een aantal jaar in een gevangenis in Mexico City. Met de gevangenen sprak hij over hun diepste verlangens buiten de gevangenismuren. Uit deze “time exchange”, ontstond het werk Time Divisa (2006 – 2010), dat bestaat uit voorwerpen die tijdens de conversaties met de gevangenen ontstonden.

Van Paján is een deel van het werk Gabinete de Arqueología (2009-2010) tentoongesteld. Dit werk bestaat uit voorwerpen die zij tijdens wandelingen door Havana op straat vond. Deze voorwerpen plaatste zij op volgorde van de datum van vondst in doorzichtige mapjes. Hiermee kijkt zij terug in het verleden van haar stad.

Naast werk van deze twee Latijns-Amerikaanse kunstenaars is er ook een videoprojectie te zien van de Iraanse Newsha Tavakolian (1981), die het verlangen toont van Iraanse vrouwen om zangeres te worden, en twee foto’s van biddende vrouwen in een moskee in Jakarta van de Nederlandse Lidwien van de Ven (1963).