Latijns-Amerika magazine.
 

Mestizo Arts Festival

  • data:16/10 - 31/10
  • tijd:hele dag
  • locatie:verschillende locaties in Antwerpen
Mestizo Arts Festival    #MAF15DEMUUR   16-31 OKTOBER
 
Meer dan een kunstenfestival. Artistiek experiment en onderzoek in de steden. Een mix van theater, muziek, dans, beeld, … Een nieuwe stroming kunstenaars met een blik op de wereld.
 
Speciale focus dit jaar: DE MUUR. Muren tussen landen, tussen mensen, reële en virtuele muren, muren als grenzen of net mogelijkheden? Met 150 kunstenaars reflecteren we over de muren rond en tussen ons. Wat voor sommigen een drempel is, is voor anderen een canvas. 
 
** Nieuwe website www.MestizoArtsFestival.be & festivalprogramma online **
 
16.10 OPENING met de Avant-Première van DE FIGURANT, de vernissage van MURAL, de muur als canvas én Party met DJ MASTERFLASH [Arenberg, 19u]
Hedendaagse muurkunstenaars interpreteren werken van Mexicaanse muralist Diego Rivera in Arenberg, DE Studio, t,arsenaal, KVS, wp Zimmer en bij KOP. Op de opening huldigen we de MURAL van JAZ (AR) in. (Je kan de verschillende muren ook bezoeken doorheen het festival.) En we leggen de roze loper uit en faken Hollywood voor de avant-première van DE FIGURANT, de eerste langspeelfilm van SINCOLLECTIEF met regisseur Daniel Lambo.
 
6 x PREMIERE
MAPping Antwerpen: PART II met Nicolas Delalieux, Elli Severino Fernandes en Yentl De Werdt (locatievoorstelling),Partials van Luca Kortekaas (dans/performance), BARTók, Blauwbaard revisited van ARType vzw (een mix van podiumpoëzie, muziek en zandkunst), De Hoeder van SINCOLLECTIEF met Chaib Idrissi (een satirische monoloog over de vergane glorie van een dictator), Woeste Hoogten van Lolo Y Lauti (AR) en kunstZ (afgeschreven huishoudtoestellen krijgen een stem) en Mirror of Society van Let’s Go Urban (dans – première indoor)
 
EN …
SYSTEM_D & Bâtard Festival, een festival binnen een festival en Brussel komt naar Antwerpen …
Verslagen van Ilse Mariën …
Een reeks nieuwe Work In Progress
BRAINS rondetafelgesprekken over ‘DE MUUR’ …
SUNdance, 6 dansvoorstellingen van hiphop tot hedendaagse dans …
De Politieke Muur met spoken word artiesten Aja Monet, Rafeef Ziadah en Grada Kilomba …
 
Volg ons op FACEBOOK