Latijns-Amerika magazine.
 
DebatDocumentaireFilmLezing

Migratie in Centraal Amerika

  • datum:20/05
  • tijd:19:00
  • locatie:Universiteit Utrecht, Universiteitsbibliotheek zaal 1.13
  • adres:Drift 27, Utrecht
  • kosten:€5

Encuentros, ‘ontmoetingen’ in het Spaans, start met de vertoning van de reality-documentaire Mojados, van filmmaker Stef Biemans i.s.m. Gerardo Sánchez over Nicaraguaanse migranten. Per jaar steken duizenden Nicaraguanen de grens van Costa Rica over om een beter leven te zoeken. De twee vrienden Gerardo en Stef doen hetzelfde en gaan op een avontuurlijke en gevaarlijke reis. Ze ondervinden aan den lijve hoe het is om een illegale immigrant te zijn.

De film wordt kort ingeleid door Michèle Josemans en Christina Dirks, landenspecialisten van Midden Amerika en Mexico en werkzaam bij Amnesty International. Deze bijeenkomst is bestemd voor iedereen met een redelijke spreek- en luistervaardigheid in het Spaans. Inleiding, documentaire en debat zullen Spaanstalig zijn.

De serie Encuentros wil mensen met interesse in de taal en cultuur van Spanje en Latijns Amerika maandelijks met elkaar in het Spaans in gesprek brengen over actuele onderwerpen op maatschappelijk en cultureel gebied. De initiatiefgroep Encuentros bestaat uit Stichting Vriendschapsband Utrecht-León, St. Samenscholen, Studievereniging Adelante en de taalscholen El Camino en conTacto Spaans leren.

Reserveren vooraf noodzakelijk: info@utrecht-leon.nl

UU Drift