Latijns-Amerika magazine.
 
FeestFestival

Nacht van de Doden – NDSM

  • datum:01/11
  • tijd:20:00 tot 01:00
  • locatie:NDSM-werf, Amsterdam-Noord
  • adres:Y-helling van de NDSM-werf
  • kosten:15 Euro

NDSM-kunstenaars gedenken met jou de doden in een theatrale happening.

Zij nodigen je uit een kaarsje te komen branden op het Vuureiland in het NDSM-water ter nagedachtenis aan je dierbare overledenen, en deze namen toe te vertrouwen aan de Fluisterwolk. Van 20.00 tot 1.00 begeleiden een aantal kunstenaars je met gepaste Rouw(e) Klanken, Licht in de Duisternis, Rouwkost en Troostdrank.

De Veerman zet je over met zijn bootje naar het Vuureiland, terwijl om je heen water tot leven komt, opdoemende beelden de nacht verlichten, en de Fluisterwolk je omhult met alle namen, steeds meer en meer. Tot aan het ochtendgloren blijft er gelegenheid tot het bijzetten van een kaarsje.

Volgens de overlevering keren tijdens de Nacht van de Doden alle zielen terug naar de aarde om hun dierbaren te zoeken. Het is de taak van ons, stervelingen om ze aan te roepen, te laten weten waar we zijn, zodat we vanaf het ochtendgloren verenigd zullen zijn, voor één dag, tijdens de Dag van de Doden.

De toegangsprijs is inclusief rouwkost, troostdrank, gedenkkaarsje en muntje voor de veerman, voorverkoop tickets via www.nachtvandedoden.nl. Deze gedenking wordt mogelijk gemaakt door onze donateurs voor de dekking van de organisatiekosten, mede ondersteund door crowdfunding van Voordekunst, naar een oorspronkelijk idee van Hetty van Bommel en geproduceerd door Stichting Convoi Exceptionnel.