Latijns-Amerika magazine.
 
DansDocumentaireFeestFilmLezing

NALACS Scriptieprijs en aansluitend Fiesta Latinoamericana in Rialto

  • datum:27/02
  • tijd:16.00-02.00 uur
  • locatie:Rialto
  • adres:Ceintuurbaan 338, 1072 GN Amsterdam

Op vrijdag 27 februari 2015 organiseert NALACS, in samenwerking Caribbean Creativity en Muchachas Borrachas, een spetterend Latin programma met presentaties, film, muziek, dans, eten en drinken. Deze middag en avond zullen in het teken staan van alles wat Latijns Amerika en de Cariben zo bijzonder maakt: een korte documentaire en lezing over de botsing tussen traditie en moderniteit in de Ecuadoriaanse Andes, presentaties over nieuw en innovatief onderzoek uitgevoerd door een nieuwe lichting Latijns Amerikanisten, de Nederlandse première van de succesvolle Puerto Ricaanse road movie 200 Cartas en een bruisend Latin dansfeest georganiseerd door collectief Muchachas Borrachas.

De Nederlandse Vereniging voor Latijns Amerikaanse en Caribische Studies (NALACS) is een Nederlandse platform gericht op het bevorderen van inzicht, kennis en het debat over Latijns-Amerikaanse en Caribische onderwerpen. Gedurende deze middag zet NALACS een nieuwe generatie onderzoekers in het zonnetje tijdens de uitreiking van haar jaarlijkse scriptieprijs. Onderzoekster Leontien Cremers zal het spits afbijten met de vertoning van de korte documentaire Ana, Volar Sin Alas, waarin een Ecuadoriaanse rozenkweekster, haar dromen over een modern en goed leven en haar tegenslagen op de internationale markt centraal staan. Vervolgens delen de zes eindfinalisten van de scriptieprijs op vermakelijke wijze hun bevindingen met het publiek via Pecha Kucha-presentaties. De uitreiking van de scriptieprijs wordt gevolgd door een gezellige vrijdagmiddagborrel (‘vrijmibo’), waar ruimte is voor een hapje, een drankje, en natuurlijk de mogelijkheid om te netwerken met deze jonge talenten.

De avond wordt voortgezet met de exclusieve Nederlandse première van de romantische en vooral komische Puerto Ricaanse road movie 200 Cartas. Deze film draait om de New Yorkse striptekenaar Raul die de liefde van zijn leven ontmoet in Maria Sánchez – om haar vervolgens weer uit het oog te verliezen. Raul reist in Maria’s voetsporen naar zijn vaderland, Puerto Rico, maar daar aangekomen blijken er tweehonderd Maria Sánchez in het telefoonboek te staan. Een rondreis door Puerto Rico is het gevolg. Na de film zetten we de Latijns Amerikaanse sferen verder met een bruisend Latin dansfeest georganiseerd door Muchachas Borrachas, een voornamelijk vrouwelijk collectief dat een passie deelt voor Latijns Amerikaanse cultuur en het Amsterdamse uitgaansaanbod graag verrijkt met Latin evenementen. Onder het genot van de tropische Latin beats van DJ’s Lexus en Eduardo Furia (voormalig resident DJ van ¿Que Pasa?) kan er op de intieme dansvloer van Rialto tot in de vroege uurtjes gedanst worden.

NALACS Scriptieprijs en Fiesta Latinoamericana in filmtheater Rialto

Aanvang prijsuitreiking: 16.30 uur, aanvang film: 21.15 uur, aanvang dansfeest: 23.00 uur

Muziek  Salsa, samba, merengue, cumbia, afrobeats, criolsounds, reggaetón en meer latin muziek

DJ’s      Lexus en Eduardo Furia (voormalige resident dj van ¿Que Pasa?)       

RSVP   www.facebook.com/events/1563012603941712/ (NALACS Thesis Award) en www.facebook.com/events/1012941042065896/ (Fiesta Latinoamericana)

Tickets Gratis toegang tot de uitreiking van de scriptieprijs en het feest, een kaartje voor de film kost €10 (online te bestellen op: www.rialtofilm.nl/podium/fiesta%20latinoamericana%20met%20200%20cartas/)