Latijns-Amerika magazine.
 
EtenTentoonstelling

Opening expositie Régis Gonçalves: Bewust Eten / Art & Conscious Eating

  • data:05/03 - 05/05
  • tijd:18:00 uur
  • locatie:Podium Mozaïek
  • adres:Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam

De culinaire kunstenaar Régis Gonçalves heeft een missie: duurzaam & gezond eten.

Tijdens dit programma kunt u genieten van een speciaal menu met een drankje van het huis. Het menu bestaat uit een variatie van kleinere gerechten die je met elkaar kunt delen. U kunt kiezen uit 2 mezze voor 18,00 – of – 3 mezze voor 25,00. Er is een beperk aantal plaatsen, dus reserveer tijdig een tafel via restaurant@podiummozaiek.nl of bel naar 020-5800383.

Tijdens de opening van de expositie van Régis in Podium Mozaïek wordt een korte inleiding gegeven over duurzaam eten door Harry Aiking (IVM/VU).

Deze opening markeert het begin van een interdisciplinair samenwerkingsproject over Bewust Eten tussen een kunstenaar, een milieudeskundige en een epidemioloog (Prof. dr. Harry de Koning, EUR).

Bewust Eten

Lezing Harry Aiking

Door wereldwijd toenemende productie van voedsel staat met name de biodiversiteit onder druk. Daarbij zijn diverse “planetary boundaries” reeds overschreden. Ook is de consumptie veranderd van voornamelijk plantaardige producten naar voornamelijk dierlijke producten. Internationale en nationale verbanden tussen voeding, gezondheid en milieu worden kort geschetst. Daarbij worden o.a. obesitas, het coronavirus in Wuhan, de stikstofcrisis, en het Nederlandse dieet aangestipt. Uw kijk op voeding zal nooit meer hetzelfde zijn.

Harry Aiking is biochemicus en microbioloog en bijna 40 jaar verbonden aan het Instituut voor Milieuvraagstukken van de Vrije Universiteit. Daar doet hij al 25 jaar interdisciplinair onderzoek aan duurzame voeding, samen met collega’s uit de maatschappijwetenschappen. Dat leverde hem 17 oktober 2019 de Green Protein Lifetime Achievement Award op.

Régis Gonçalves

Being an artist and a cook might at first seem a strange combination. But on reflection the fusion of roles makes sense. Working either in a studio or in a kitchen requires creativity, sustainability, sensibility, discipline and the skill of dealing with diversity. Colours are like cooking ingredients; so combining a palette of colours on an empty canvas is like blending an array of different ingredients in an empty bowl or pan. Each colour as well as each single ingredient has its own character, function, taste, smell, texture, etc. Since artworks and dishes are brought to life for others to enjoy, I feel that being a cook and an artist is caring for those we love. Therefore, either in the studio or in the kitchen, my aim as I create is to deliver a compelling work of art; catchy, surprising and appealing to our human faculties such as sight, smell, hearing, taste or touch; in such a way that we shall be both satisfied and eager for more.

www.regisgoncalves.com

instagram – studioregisgoncalves