Latijns-Amerika magazine.
 
Theater

Orixás

  • datum:18/11
  • tijd:14:00
  • locatie:Podium Mozaiek
  • adres:Bos en Lommerweg 191, Amsterdam

Een beeldende theatervoorstelling geïnspireerd op verhalen uit de Afro–Braziliaanse mythologie.

Het verhaal van Orixás gaat over João, een zwarte jongen van Braziliaanse oorsprong die als baby werd geadopteerd door een Nederlands echtpaar. João is nooit bezig geweest met zijn Afro-Braziliaanse herkomst, maar dan krijgt hij op zijn verjaardag een schatkist cadeau. Deze kist leidt João naar zijn geboorteplaats in het binnenland van Brazilië, het land van de ‘Orixás’ (Braziliaanse natuurgoden). Het wordt een reis die João’s leven op zijn kop zet!

Teatro Munganga
In 1986 werd Teatro Munganga in Amsterdam opgericht door vier theatermakers uit Brazilië. Sinds die tijd heeft het gezelschap 22 voorstellingen en educatieve projecten opgericht en traden ze op in binnen- en buitenland. Munganga komt uit het worod mganga, een stam uit Afrika. De priesters van deze stam maken tijdens hun rituelen grote en komische gebaren, trekken gekke gezichten en dansen. Dit alles om indruk te maken en te ontroeren.

In de voorstellingen van Teatro Munganga draait het om de vreugde, de kwetsbaarheid, de hoop en de kracht van het leven.
“Wij voelen ons als theatermakers betrokken bij het lot van de mens en de wereld waarin hij leeft”. Teatro Munganga maakt theater voor iedereen: kinderen, jongeren, ouders, juffen, meesters, oma’s, opa’s.