Latijns-Amerika magazine.
 
Film

Pájaros de Verano in Cinema Roma

  • datum:14/01
  • tijd:20:00 uur
  • locatie:De Roma
  • adres:Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

Colombia, jaren 70. Tijdens een dorpsceremonie binnen de Wayuu-indianengemeenschap op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een haast onmogelijke bruidsschat nodig. Rapayet beraamt samen met zijn makker Moisés – die zelf niet tot de Wayúu behoort – een lucratief plan: door marihuana te verkopen aan Amerikaanse hippies, krijgt hij al snel het nodige geld bijeen. Maar met zijn nieuwe handeltje brengt hij wel de eer van zijn volk in gevaar. Rapayet danst ongemakkelijk op de slappe koord tussen misdaad en traditie.

In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken verandert het traditionele Colombia in een arena van drugs, hebzucht, wraak en bloed. Pájaros de Verano is de opvolger van Embrace of the Serpent, waar Ciro Guerra en Cristina Gallego respectievelijk als regisseur en producer aan gewerkt hebben. In tegenstelling tot het gestileerde zwart-wit van die film, spatten de kleuren in Pájaros de Verano van het scherm. Een frisse blik op de drugssmokkelfilm, met een antropologische insteek.

REGIE: CRISTINA GALLEGO, CIRO GUERRA; GENRE: MISDAAD; DRAMA; MET: CARMIÑA MARTÍNEZ, JOSÉ ACOSTA, NATALIA REYES; 2018; COLUMBIA, DENEMARKEN, MEXICO; 2U05; WAYUU, SPAANS EN ENG. GESPR. NED. EN FR. ONDERTIT.