Latijns-Amerika magazine.
 
Muziek

Sounds of Brazil

  • data:06/05 - 01/07
  • locatie:Bimhuis
  • adres:Piet Heinkade 3, Amsterdam

Een serie van zes zinderende Braziliaanse concerten in het Bimhuis in mei, juni en juli. Samba en bossanova zijn wijd en zijd bekend, maar deze concertserie duikt juist dieper in de Braziliaanse cultuur die zo veel invloedrijke zangers en musici heeft voortgebracht. Sounds of Brazil bestaat uit drie vocale en drie instrumentale concerten.

Bij de vocale concerten staat de rijke traditie van Braziliaanse zangeressen centraal, vooral de namen die in Nederland minder bekend zijn. Sounds of Brazil opent met Roberta Sá, die al vele hits scoorde in Brazilië en gaat verder met een intiem akoestisch concert van de geroemde singer-songwriter Ceumar, en een Roda de Samba-sessie met diverse zangeressen. Hoe divers de serie is laten de instrumentale concerten horen, met de eigenzinnige cultband Satanique Samba Trio, het spectaculaire slagwerkduo SouKast en het virtuoze Trio Corrente.

De serie maakt onderdeel uit van de Brazilian Music Series van Stichting A Hora Do Brasil (een voortzetting van de Brazilian Summer Sessions, al 10 jaar een begrip in het Bimhuis).

Er zijn twee passepartouts verkrijgbaar voor deze serie:

Passepartout Sounds of Brazil VOCAL, € 57 (i.p.v. € 68)

6 MEI – Roberta Sá
24 JUNI – Ceumar
1 JULI – Roda de Samba (by Nelson Latif)

Passepartout Sounds of Brazil INSTRUMENTAL, € 38 (i.p.v. € 48)

28 MEI – Satanique Samba Trio
7 JUNI – SouKast (Simone Sou & Guilherme Kastrup)
10 JUNI – Trio Corrente

Meer informatie en tickets >>