Latijns-Amerika magazine.
 
Debat

Zorreguieta, een klassiek geval van klassenjustitie?

  • datum:19/03
  • tijd:17:00 - 19:30
  • locatie:Doelenzaal (UB), Universiteit van Amsterdam
  • adres:Singel 421, Amsterdam
  • kosten:Gratisq
Eind januari is er opnieuw aangifte gedaan tegen Zorreguieta. Deze aangifte ligt nog immer op het bureau van het Openbaar Ministerie. Eerdere aangiften zijn afgewezen, wat zal ditmaal de uitkomst zijn?
Debat met: Liesbeth Zegveld, Göran Sluiter en Jan van der Putten. De herdenking van de staatsgreep van de dictatuur in Argentinië is op 24 maart. Men verwacht op korte termijn een beslissing van het OM over het instellen van een strafrechtelijk onderzoek naar J. Zorreguieta. Daarom organiseren H.I.J.O.S. Nederland (nabestaanden en sympathisanten van de slachtoffers van de laatste dictatuur in Argentinië) en M.P. Vrij (strafrechtelijke studievereniging van de Universiteit van Amsterdam) dit debat over de haalbaarheid van zijn vervolging. In dit debat zal worden ingegaan op zowel de juridische, politieke en morele aspecten van de zaak Zorreguieta. Besproken zal worden of Nederland rechtsmacht heeft en of er voldoende bewijs kan worden geleverd. Ook zal een kritische blik worden geworpen op de houding van de Nederlandse politiek, het OM en de media tot nu toe in de vorm van een “J’accuse”.
Zorreguieta loopt nog steeds vrij rond en wordt koninklijk onthaald terwijl Julio Poch inmiddels jaren in voorarrest zit. Dit roept de vraag op of er hier sprake is van klassenjustitie.
U bent allen van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst. De toegang is vrij.