Latijns-Amerika magazine.
 

Bioscoopkaarten voor La Cordillera de los Sueños – WIN WIN WIN

27-01-2020

conSentido geeft in samenwerking met Cinéart 2 x 2 kaartjes weg voor de film ‘La Cordillera de los Sueños‘, die vanaf 6 februari te zien is in bioscopen in Nederland. Wil jij gratis naar deze mooie Chileens documentaire? Stuur dan vóór 3 februari een e-mail naar info[at]consentido.nl o.v.v. ‘La Cordillera’ en wie weet win jij 2 kaarten!

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80 procent van het land. Documentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep.

Na NOSTALGIA DE LA LUZ en EL BOTON DE NACAR, waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago in dit laatste deel van een trilogie. 

La Cordillera de los sueños won dit jaar de Beste Documentaire in Cannes en behoorde tot de Selectie Retrospective op het IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

Lees hier conSentido’s bespreking van de vorige film van Patricio Guzmán: El Boton de Nacar >>

reageren