Wist je dat we wereldwijd meer dan 222 miljoen ton voedsel per jaar weg gooien? Voor de ‘krenten’ onder ons staat dat gelijk aan ongeveer 40 miljard euro aan economische waarde! Toch zou je het waar ik vandaan kom, niet zo snel in je hoofd halen om eten weg te gooien. De hond, de papegaai of de kippen van de buren zullen eerder het slachtoffer worden van de meest exotische voedselcombinaties.
Maar voordat eten de categorie beestenvoer heeft bereikt, wordt op allerlei creatieve manieren geprobeerd om zoveel mogelijk binnen de muren van eigen keuken op te lossen. Een voorbeeld daarvan is brood.
Brood gooi je gewoon niet weg, ook al is het taai en oud geworden. In de meeste Latijns-Amerikaanse landen maken we van oud brood een zoete pudding. Klinkt dat vreemd? Wacht maar tot je het geproefd hebt. Broodpudding is bij velen een grote favoriet 1) omdat die zo snel en makkelijk te bereiden is en 2) omdat je zo snel van je ouwe brood af bent.