Latijns-Amerika magazine.

Culinario

Braziliaanse lekkernijen

26-05-2012 door Lotte van Oudheusden

Voor de lancering van conSentido hebben we twee populaire Braziliaanse lekkernijen gemaakt: brigadeiros en bolinhos de coco. Naar verluidt is de brigadeiro vernoemd naar Brigadeiro Eduaro Gomes, een luchtmachtbrigadier (brigadeiro) die tussen 1946 en 1950 vergeefse pogingen naar het presidentschap deed. In die periode – net na de oorlog – was er een tekort aan traditionele importproducten als noten en fruit. Nestlé importeerde chocoladepoeder in Brazilië en zorgde hierdoor voor een vervanging van de lekkernijen die niet meer ingevoerd konden worden.  

Cochinita Pibil

04-04-2012 door Juan Berrondo

La cochinita pibil es un platillo de originario Yucatán. Es un platillo que me gusta mucho y normalmente cuando me he mudado a una ciudad nueva, lo pido en los restaurantes Mexicanos. Lo uso para comparar precio con calidad, así sé qué restaurante mexicano recomendar.  

Tortilla-nodig

25-03-2012 door Lisa Couderé

Gastronomie en eten is een sappig onderwerp dat steeds aanwezig is geweest in de kunsten. Zo betoogde Professor Rita De Maeseneer in haar cursus ‘La Comida en las Letras Hispánicas’ op intrigerende wijze dat eten onder andere religieuze, sociale, psychologische, culturele, seksuele, raciale,… connotaties kan hebben. Er is, ter illustratie, de 16e eeuwse kroniekschrijver Alvar Núñez Cabeza de Vaca die in zijn ‘Naufragios’ gekookt vlees en vis aanbrengt als tekenen van beschaving, dit in contrast met het plantaardige rauwe voedsel van de Nieuwe Wereld dat als barbaars wordt bestempeld. Bier en... » meer lezen

Caldo de bolas de verde

18-03-2012

A Diego Mendoza le gusta el caldo de bolas de verde…

Budín de pan (Broodpudding)

18-03-2012 door Carmen Laura Gimenez Solar

Wist je dat we wereldwijd meer dan 222 miljoen ton voedsel per jaar weg gooien? Voor de ‘krenten’ onder ons staat dat gelijk aan ongeveer 40 miljard euro aan economische waarde! Toch zou je het waar ik vandaan kom, niet zo snel in je hoofd halen om eten weg te gooien. De hond, de papegaai of de kippen van de buren zullen eerder het slachtoffer worden van de meest exotische voedselcombinaties. Maar voordat eten de categorie beestenvoer heeft bereikt, wordt op allerlei creatieve manieren geprobeerd om zoveel mogelijk binnen de muren van eigen... » meer lezen

Ají de Gallina

09-02-2012 door Liz San

Ají de Gallina es un plato que se come cualquier día de la semana, pero como este es un plato muy elaborado, normalmente se come con toda la familia. Me gusta mucho por la consistencia y el sabor de la salsa que lleva y lo más importante: no necesariamente tiene que ser muy picante.  

Olluquito con queso

07-02-2012 door Liz San

Un plato muy conocido en la sierra del Peru, ya que aquí se pueden encontrar los ingredientes muy facilmente. Es un plato muy especial porque la gente andina disfruta mucho de este plato y si en el camino la gente del campo te invita a comer, probablemente te topes con este plato.Es muy tradicional y sobretodo vegetariano.