Latijns-Amerika magazine.
 

Derde editie Amsterdam Spanish Film Festival

28-03-2017

De derde editie van het jaarlijkse Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) opent op 30 mei met The Fury of A Patient Man (Tarde para la ira). Het ASFF vindt plaats van 30 mei tot en met 4 juni en breidt dit jaar nog verder uit met, naast de vertrouwde  tapas, wijn en muziek, meer films, meer gasten en meer locaties, namelijk Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Eye, het Ketelhuis en het Bimhuis. De ‘focus latino’ ligt dit jaar op Argentinië. 

Launch event 25 april: Nederlandse première van El ciudadano ilustre
Het ASFF wordt op 25 april alvast feestelijk afgetrapt in Pathe Tuschinski met de Nederlandse première van El ciudadano ilustre. In deze medeogenloze zwarte comedy laat de met een Nobelprijs bekroonde auteur (Oscar Martinez) Barcelona achter zich om in Salas, zijn geboortedorp, een illustere prijs op te halen. Het Argentijnse regisseursduo Gaston Duprat en Mariano Cohn won de Goya Award, ontving op het filmfestival in Venetie de Award voor Best Film en Best Actor en werd acht keer genomineerd voor de Argentina Academy Awards.


Het programmaonderdeel Focus Latino richt zich dit jaar op Argentinië. Met de beste films van afgelopen jaar uit dit land, waaronder Koblic van regisseur Sebastián Borenszte en een live muziekevenement in het Bimhuis. 

www.amsterdamspanishfilmfestival.com

reageren

meer Kunst en Media

meer Nieuws

meer Argentinië