Latijns-Amerika magazine.
 

El Juntacadaveres – Who’s Gonna Stop Us

08-12-2016 door Tom Tritsmans

Opeens stond Enrique Noviello persoonlijk voor mijn deur in Borgerhout met de nieuwe maxi-EP van El Juntacadaveres. Een prachtexemplaar dat deze keer enkel verkrijgbaar is op vinyl of cassette. Who’s Gonna Stop Us is het eerste deel van een drieluik en is gebaseerd op het Brooklyn van 1974, het geboortejaar van Enrique. Daar begon toen net de disco furore te maken en dat hoor je ook doorschemeren op deze EP.

Natuurlijk blijft het typische geluid van El Juntacadaveres duidelijk aanwezig door de bandoneon, een strakke ritmesectie en de raps van Kris Strybos. Toch breekt opener Who’s Gonna Stop Us met vorig werk door een snelle discobeat en speelse vrouwelijke vocals (Nikkie Van Lierop, Slongs Dievanongs en Sista Flex) die meteen doen denken aan spiegelballen en afrokapsels.

Al bij al hoor ik een goede EP van El Juntacadaveres met vooral Como Antes en La Viuda als aanknopingspunt naar ouder werk. Duistere afsluiter En Mitad de la Tormenta maakt een mooi contrast met de ietwat geforceerde “disco-vrolijkheid” van het nummer Who’s Gonna Stop Us waardoor de EP een mooi geheel vormt.

Beste Passage: gitaar op de intro van En Mitad de la Tormenta
Slechtste Passage: ietwat geforceerde disco beat op Who’s Gonna Stop Us

 

EP exclusief op vinyl en cassette, verkrijgbaar in een selectie platenzaken en op de Release Party EP Who’s Gonna Stop Us, vrijdag 08/12 om 19:00 in de Markgravelei 95 in Antwerpen.

 

 

reageren

meer Kunst en Media

meer Recensies

meer Argentinië