Latijns-Amerika magazine.
 

‘En agosto nos vemos’: ongepubliceerd manuscript Gabriel García Márquez

21-04-2014

Uitgeverij Random House heeft op de Colombiaanse radio bevestigd dat er een ongepubliceerd manuscript bestaat van de vorige week overleden Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez. Via de uitgeverij kan postuum een nieuwe roman van de Nobelprijswinnaar verschijnen, maar Márquez’ familie – zijn echtgenote en twee zonen – moet instemmen met de publicatie.

Al in 2008 werd gesproken over het nieuwe boek waar García Márquez aan zou werken, dat naar verluidt twee verschillende versies kent. Juist vanwege deze twee mogelijke eindes aan het verhaal, zou de familie nog in dubio zijn over eventuele publicatie. Het manuscript zou de voorlopige titel “En agosto nos vemos” (In augustus ontmoeten we elkaar) hebben.

Op de literaire blog letraila.com is een tekst te lezen die het eerste hoofdstuk van de roman zou zijn. Het verhaal gaat over een gelukkig getrouwde vrouw die ieder jaar op 16 augustus naar een eiland in het Caraïbisch gebied reist. Tijdens een van deze reizen begint ze een affaire, en vanaf dat moment hoopt ze ieder jaar dat er iets gebeurt op 16 augustus.

De schrijver Gabriel García Márquez overleed op 17 april jl. op 87-jarige leeftijd. Hij schreef onder meer Honderd jaar eenzaamheid en Liefde in tijden van Cholera en wordt beschouwd als een van de grootste schrijvers die Latijns-Amerika ooit gekend heeft. In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur en van zijn werk zijn wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. 

reageren

meer Kunst en Media

meer Nieuws

meer Colombia