Latijns-Amerika magazine.
Bolivia

Tortilla-nodig

25-03-2012 door Lisa Couderé

Gastronomie en eten is een sappig onderwerp dat steeds aanwezig is geweest in de kunsten. Zo betoogde Professor Rita De Maeseneer in haar cursus ‘La Comida en las Letras Hispánicas’ op intrigerende wijze dat eten onder andere religieuze, sociale, psychologische, culturele, seksuele, raciale,… connotaties kan hebben. Er is, ter illustratie, de 16e eeuwse kroniekschrijver Alvar Núñez Cabeza de Vaca die in zijn ‘Naufragios’ gekookt vlees en vis aanbrengt als tekenen van beschaving, dit in contrast met het plantaardige rauwe voedsel van de Nieuwe Wereld dat als barbaars wordt bestempeld. Bier en... » meer lezen

Budín de pan (Broodpudding)

18-03-2012 door Carmen Laura Gimenez Solar

Wist je dat we wereldwijd meer dan 222 miljoen ton voedsel per jaar weg gooien? Voor de ‘krenten’ onder ons staat dat gelijk aan ongeveer 40 miljard euro aan economische waarde! Toch zou je het waar ik vandaan kom, niet zo snel in je hoofd halen om eten weg te gooien. De hond, de papegaai of de kippen van de buren zullen eerder het slachtoffer worden van de meest exotische voedselcombinaties. Maar voordat eten de categorie beestenvoer heeft bereikt, wordt op allerlei creatieve manieren geprobeerd om zoveel mogelijk binnen de muren van eigen... » meer lezen

Una joven chilena licenciada en Derecho escribió en Facebook

09-02-2012

Se encuentra Piñera en una reunión en Bolivia y Evo le presenta al Ministro de Marina. Piñera exclama: “¿Ministro de Marina?” Pero si ustedes no tienen mar !!! Y Evo le contesta: “Bueno, ustedes tienen Ministro de Justicia y Educación…”