Latijns-Amerika magazine.
 

Latijns-Amerikaanse films op het AFFR

02-10-2017

De negende editie van Architectuur Filmfestival Rotterdam vindt plaats van 4 t/m 8 oktober 2017. Na de openingsfilm in de Rotterdamse Schouwburg, vindt het festival de andere dagen onderdak in LanterenVenster.

AFFR onderzoekt de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en door het organiseren van inleidingen en debat. Over dit alles programmeert AFFR documentaires en speelfilms uit binnen- en buitenland. Aangevuld met inleidingen, gesprekken en debatten over het heden, het verleden en de toekomst van architectuur en stedenbouw.

De volgende Latijns-Amerikaanse films zijn op het festival te zien: 

Cholet – the Work of Freddy Mamani (Isaac Niemand, Brazil, 2017) Op meer dan 4000 meter hoogte voltrekt zich in het Boliviaanse El Alto een wonder. Al vijftien jaar lang bouwt selfmade architect Freddy Mamani aan zijn Cholets. Met hun hallucinerende kleuren en onstuimige barokke vormen, zijn de gebouwen opvallende diamanten in het grauwe stedelijke landschap. Woensdag 4/10 met introductie en Q&A / vrijdag 06/10 in LantarenVenster.

It’s all a plan (Joana Mendes da Rocha & Patricia Rubano, Brazilië 2017) Film van Joana Mendes de Rocha over haar vader Paulo, een gevierd architect in Brazilië. Over een periode van tien jaar filmde zij hem en zijn werk, en leerde beiden zo beter kennen. Donderdag 05/10 om 19.00 in LantarenVenster.

Mundo Salamone, (Ezequiel Hilbert, Argentinië 2016) Een roadmovie door Argentinië langs het expressionistisch werk van de Argentijnse architect Fransisco Salamone. Vrijdag 06/10 om 13.15 in LantarenVenster.

Site of Sites (Natalia Cabral, Oriol Estrada, Dominicaanse Republiek, 2016) Een confronterende film uit de Dominicaanse republiek toont een schril contrast tussen de toerismezijde van het eiland en de kant waar de arbeiders wonen. Donderdag 05/10 om 19.00 in LantarenVenster

House for Sale (Emanuel Giraldo Betancur, Cuba 2017) korte, aangrijpende film over de vrijgegeven huizenmarkt in Cuba. Bewoners mogen voor het eerst hun huizen in de verkoop doen. Zaterdag 07/10 in LantarenVenster. 

 

reageren